Alfa Romeo: Αντίο “Milano”, καλωσήρθες “Junior”

Η Alfa Romeo άλλαξε το όνομα του νέου της B-SUV από Milano σε Junior, λόγω νομικών κωλυμάτων που προκάλεσαν την αντίδραση της Ιταλικής κυβέρνησης.

Alfa Romeo: Αντίο “Milano”, καλωσήρθες “Junior”

Η Alfa Romeo άλλαξε το όνομα του νέου της B-SUV από Milano σε Junior, λόγω νομικών κωλυμάτων που προκάλεσαν την αντίδραση της Ιταλικής κυβέρνησης.

Milano ήταν η ονομασία του νέου κόμπακτ SUV της Alfa Romeo, το οποίο βασιζόταν επάνω στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται ήδη από τις υπόλοιπες μάρκες του Ομίλου Stellantis σε μοντέλα όπως τα Opel Mokka, Fiat 600, Peugeot 2008 και Jeep Avenger

Μόλις μία εβδομάδα όμως μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, το όνομα Milano αποτελεί ήδη παρελθόν. Μετά από απαίτηση της Ιταλικής κυβέρνησης, το νέο B-SUV της Alfa Romeo αλλάζει ονομασία, από Milano σε Junior.

Σε δήλωσή της, η Alfa Romeo διευκρίνισε τα εξής: «Παρά το γεγονός ότι η Alfa Romeo πιστεύει ότι το όνομα πληροί όλες τις νομικές απαιτήσεις και ότι υπάρχουν θέματα πολύ πιο σημαντικά από το όνομα ενός νέου αυτοκινήτου, η εταιρεία αποφάσισε να το αλλάξει από Milano σε Junior στο πνεύμα της προώθησης της αμοιβαίας κατανόησης».

Alfa Romeo Milano

Το πρόβλημα με το όνομα προέκυψε όταν η ιταλική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι το Milanο δεν θα κατασκευάζεται στο Μιλάνο, την ιταλική πόλη, αλλά στην Πολωνία. Ο Adolfo Urso, υπουργός βιομηχανίας της Ιταλίας, δήλωσε: «Ένα αυτοκίνητο που ονομάζεται Milano δεν μπορεί να παραχθεί στην Πολωνία. Αυτό απαγορεύεται από τον νόμο». Ο Urso αναφέρεται σε νομοθεσία του 2003 η οποία στοχεύει σε προϊόντα τα οποία «ακούγονται» ιταλικά αλλά δεν κατασκευάζονται στην Ιταλία.

Το Junior θα είναι ακριβώς το ίδιο όχημα με το Milano, καθώς το μόνο που αλλάζει είναι τα όνομα. Θα έχει διαθέσιμα τόσο υβριδικά όσο και αμιγώς ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Παρά το μικρό κώλυμα με το όνομα, οι παραδόσεις δεν αναμένεται να καθυστερήσουν, καθώς τα πρώτα οχήματα αναμένεται να φτάσουν στις αντιπροσωπείες μέσα στο 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!