H Peugeot κέρδισε περιβαλλοντολογικό βραβείο από τη FIA

To βραβείο αφορά τον θεσμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής και η Peugeot έλαβε πιστοποίηση 3 αστέρων στην περιβαλλοντολογική αξιολόγηση.

H Peugeot κέρδισε περιβαλλοντολογικό βραβείο από τη FIA

To βραβείο αφορά τον θεσμό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής και η Peugeot έλαβε πιστοποίηση 3 αστέρων στην περιβαλλοντολογική αξιολόγηση.

Η Peugeot Sport βραβεύτηκε με την περιβαλλοντολογική πιστοποίηση τριών αστέρων από τη FIA. Ως αποτέλεσμα, έγινε ο πρώτος κατασκευαστής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) που έλαβε αυτή την αναγνώριση.

Τι ακριβώς είναι όμως αυτή η πιστοποίηση; Η περιβαλλοντική διαπίστευση τριών αστέρων δίνεται από τη FIA σε οργανισμούς που επιδεικνύουν δέσμευση για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και την καθιέρωση βιώσιμων πρακτικών στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αυτή η αναγνώριση έρχεται μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης που διαχειρίζεται η FIA, η οποία εξετάζει μια σειρά από διαφορετικά κριτήρια.

Η FIA έχει επίσης επισημάνει τη δημιουργία και την εφαρμογή ενός οδικού χάρτη για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου, καθώς και τη βέλτιστη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας και φωτισμού.

Η Peugeot Sport, ως μέρος του ομίλου Stellantis, είχε βραβευτεί και πέρυσι στο WEC για τον θετικό περιβαλλοντολογικό της αντίκτυπο. Πιο συγκεκριμένα είχε λάβει το «Βραβείο Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα». Η ίδια η Stellantis έχει δηλώσει ότι ο όμιλος θέλει συνολικά να περιορίσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως έχει ορίσει στο σχέδιο «Dare Forward» που στοχεύει στην ουδετερότητα των εκπομπών άνθρακα έως το 2038.

Για να πετύχει τους στόχους της, η Stellantis εργάζεται από κοινού με όλους τους συνεργάτες της για να συζητήσει και να ανταλλάξει ιδέες σχετικά με τις κλιματικές προκλήσεις. Αυτό είναι κάτι που βοηθά όλους να κατανοήσουν περισσότερα για τον προσωπικό τους αντίκτυπο και τον παγκόσμιο αντίκτυπο του σπορ που δραστηριοποιούνται. Η επίγνωση αυτών των θεμάτων είναι ιδιαίτερα υψηλή στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς το άθλημα βρίσκεται στην αιχμή όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών πρακτικών και τη μείωση των εκπομπών, καθώς και την εξέλιξη τεχνολογιών που στοχεύουν σε πιο βιώσιμη κινητικότητα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!