Η νέα 7θέσια Porsche εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το νέο μοντέλο της Porsche έχει κωδική ονομασία «Κ1», θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό 7θέσιο SUV, που θα αποκαλυφθεί το 2027.

Η νέα 7θέσια Porsche εντοπίστηκε σε δοκιμές

Το νέο μοντέλο της Porsche έχει κωδική ονομασία «Κ1», θα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό 7θέσιο SUV, που θα αποκαλυφθεί το 2027.

Η Porsche εξελίσσει το νέο της οικογενειακό SUV, το οποίο εντοπίστηκε από κατασκοπικό φακό σε δοκιμές. Το νέο μοντέλο, το οποίο έχει την κωδική ονομασία «Κ1», βασίζεται στην πλατφόρμα SSP Sport Platform της Porsche, η οποία είναι μια τροποποιημένη έκδοση της PPE δηλαδή αυτή που συναντάται και στην Porsche Macan EV.

Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει στις φωτογραφίες είναι το μέγεθος της K1. Το μεταξόνιο έχει επιμηκυνθεί, ενώ οι πίσω πόρτες είναι αρκετά μεγάλες, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη δεύτερη και την τρίτη σειρά καθισμάτων.

Από τις φωτογραφίες διακρίνουμε στοιχεία για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου, όπως τους εμπρός προβολείς μακρόστενου σχήματος. Παρά το καμουφλάζ, το οποίο βρίσκεται εκεί για να «σπάει» τις γραμμές του νέου SUV, το εμπρός μέρος θυμίζει την πιο πρόσφατη Porsche Macan, με το υπόλοιπο αμάξωμα όμως να έχει επιμηκυνθεί για να υποδεχθεί και μια μεγαλύτερη μπαταρία ανάμεσα στους άξονες.

Καθώς το νέο μοντέλο θα βρίσκεται πιθανώς στην κορυφή της γκάμας της Porsche, περιμένουμε να δούμε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπως ηλεκτρονική αρχιτεκτονική 800V, αλλά και ταχύτητες φόρτισης αντίστοιχες-ή και ταχύτερες– από αυτές της υπάρχουσας Taycan.

Στα συστήματα του νέου SUV περιμένουμε να δούμε και τετραδιεύθυνση (όπου στρίβουν και οι τέσσερις τροχοί, κερδίζοντας σε ευελιξία εντός πόλης και σε σταθερότητα στον αυτοκινητόδρομο), ενεργή αερανάρτηση και συστήματα σταθεροποίησης, ενώ στο εσωτερικό περιμένουμε υψηλή πολυτέλεια και πολλές επιλογές εξατομίκευσης.

Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου της εταιρείας για το 2023, ο διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume επιβεβαίωσε ότι η K1 «θα επεκτείνει περαιτέρω τη θέση μας στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Στοχεύουμε ιδιαίτερα στα τμήματα με υψηλότερο περιθώριο κέρδους και στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε νέες ευκαιρίες για πωλήσεις με αυτόν τον τρόπο».

Μπορεί για πολλούς αυτοκίνητα όπως το Κ1 να μην ταιριάζουν με την φιλοσοφία της Porsche, η οποία συχνά ταυτίζεται με χαμηλωμένα, σπορ αυτοκίνητα, σαν την 911 ή την 718 Cayman. Όμως, στο παρελθόν, μοντέλα σαν την Cayenne και την Macan είναι αυτά που ενισχύουν οικονομικά την εταιρεία, ενώ προσφέρουν και πολύτιμους πόρους έρευνας και ανάπτυξης για την εξέλιξη των πιο παραδοσιακών σπορ οχημάτων.

Αποκλεστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!