Τα Volkswagen ID. Buzz Cargo και Caddy Van διακρίθηκαν στις δοκιμές του Euro NCAP

Το Euro NCAP απένειμε βραβεία στην Volkswagen για τις εξαιρετικές επιδόσεις των επαγγελματικών οχημάτων της στις δοκιμές ασφαλείας.

Τα Volkswagen ID. Buzz Cargo και Caddy Van διακρίθηκαν στις δοκιμές του Euro NCAP

Το Euro NCAP απένειμε βραβεία στην Volkswagen για τις εξαιρετικές επιδόσεις των επαγγελματικών οχημάτων της στις δοκιμές ασφαλείας.

Η Volkswagen Commercial Vehicles κατάφερε να αποσπάσει διπλή διάκριση από το Euro NCAP, με δύο επαγγελματικά της οχήματα. Το ID.Buzz Cargo πέτυχε υψηλή βαθμολογία στις δοκιμές ασφαλείας χάρη και στα συστήματα υποβοήθησης τα οποία διατηρούν το ηλεκτρικό όχημα στη λωρίδα κυκλοφορίας του, προσαρμόζουν δυναμικά την ταχύτητα του οχήματος και το σταματούν εγκαίρως μπροστά από ακίνητα εμπόδια ή διερχόμενους πεζούς και ποδηλάτες.

Οι δοκιμές από το Euro NCAP απέδειξαν ότι τα συστήματα του αμιγώς ηλεκτρικού van λειτουργούν με υψηλές προδιαγραφές. Για παράδειγμα είχε κορυφαία απόδοση στις δοκιμές πέδησης μπροστά από ακίνητα και κινούμενα εμπόδια ή οχήματα, καθώς και πεζούς ή ποδηλάτες που πλησιάζουν από το πλάι, ακόμη και στο σκοτάδι.

Συνολικά, το ID. Buzz Cargo συγκέντρωσε βαθμολογία 83% στην κατηγορία Safety Assist χάρη στα συστήματα κάμερας και ραντάρ με τα οποία είναι εφοδιασμένο. Ως αποτέλεσμα, δέχθηκε την διάκριση «Platinum» ως ένα όχημα υψηλής ασφάλειας.

Από την άλλη το Caddy Van εντυπωσίασε τους μηχανικούς του Euro NCAP με την συμπεριφορά του σε διάφορες δοκιμασίες, ιδιαίτερα όσον αφορά την παραμονή στη λωρίδα κυκλοφορίας και το φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Είχε επίσης ιδιαίτερα καλές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την ικανότητά του να επιστρέφει στη λωρίδα του.

Συνολικά, οι μηχανικοί δοκιμών του Euro NCAP το έκριναν άξιο για βαθμολογία επιδόσεων 68% στην κατηγορία Safety Assist, επιβραβεύοντάς του με το χρυσό βραβείο στη συνολική βαθμολογία για το 2024.

Το Euro NCAP ξεκίνησε την λειτουργία του το 1996 ως ένα εθελοντικό σώμα δοκιμής των συστημάτων ασφαλείας των νέων οχημάτων. Τα πρώτα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν τον Φεβρουάριο του 1997 και από τότε οι καλές κριτικές του αποτελούν σημάδι υπερηφάνειας για κάθε κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!