Mazda και Panasonic ενώνουν δυνάμεις για την εξέλιξη μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2023, για την κατασκευή κυλινδρικών μπαταριών με μικρότερο περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο.

Mazda και Panasonic ενώνουν δυνάμεις για την εξέλιξη μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Οι συζητήσεις είχαν ξεκινήσει από το 2023, για την κατασκευή κυλινδρικών μπαταριών με μικρότερο περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο.

Έπεσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι υπογραφές για την συμφωνία προμήθειας μπαταριών ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανάμεσα σε Mazda και Panasonic.

Οι διεργασίες για την έναρξη της συνεργασίας είχαν ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2023. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι σε μελλοντικό χρόνο θα γνωστοποιήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για τη συνεργασία τους.

Το συμβόλαιο αναμένεται να βοηθήσει την Mazda να ενισχύσει τον τομέα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Θα αποτελέσει μάλιστα μέρος ενός σχεδίου της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας για την παραγωγή «πράσινων» οχημάτων, το οποίο παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022 και συνολικού κόστους 1,5 τρισεκατομμυρίων γιεν (περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Mazda, Masahiro Moro δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για την ηλεκτροκίνηση, η Mazda συνεργάζεται με τους εταίρους της σε τρεις φάσεις για να ανταποκριθεί με ευελιξία στις αλλαγές στις ρυθμιστικές τάσεις, στις ανάγκες των καταναλωτών και σε άλλους τομείς. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Panasonic Energy, η οποία υπήρξε πρωτοπόρος στις μπαταρίες ιόντων λιθίου για την αυτοκινητοβιομηχανία, αναπτύσσοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας. Θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, συμπεριλαμβανομένης της στρατηγικής μας για την ηλεκτροκίνηση».

Η Panasonic κατασκευάζει επίσης μπαταρίες για την Tesla, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες και με την Subaru για την σύναψη ξεχωριστής συνεργασίας για την προμήθεια μπαταριών αυτοκινήτων. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η Panasonic βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με την Toyota, προμηθεύοντας την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία με μπαταρίες για τα αυτοκίνητά της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!