To Volkswagen ID.3 σε πολύχρωμη Πρωταπριλιάτικη έκδοση Harlequin

Το ηλεκτρικό hatchback ντύνεται «Αρλεκίνος», με πολύχρωμα πάνελ τα οποία υποτίθεται αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την μουσική που παίζει το ηχοσύστημα!

To Volkswagen ID.3 σε πολύχρωμη Πρωταπριλιάτικη έκδοση Harlequin

Το ηλεκτρικό hatchback ντύνεται «Αρλεκίνος», με πολύχρωμα πάνελ τα οποία υποτίθεται αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την μουσική που παίζει το ηχοσύστημα!

Η Volkswagen παρουσίασε μια ειδική έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού ID.3 ένεκα… Πρωταπριλιάς! Ονομάζεται Harlequin Edition και μας θυμίζει ένα αντίστοιχο μοντέλο από την ιστορία της μάρκας.

Και αυτό επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία πειραματίζεται με πολύχρωμα αυτοκίνητα. Ο «Αρλεκίνος» είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά το 1995, σε μια ειδική έκδοση βασισμένη στο Volkswagen Polo 3ης γενιάς.

Τα πάνελ του δημοφιλούς μικρού hatchback ήταν βαμμένα σε αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, κίτρινου και κόκκινου. Αρχικά είχε δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για διαφημιστικούς σκοπούς. Η υποδοχή του κόσμου όμως ήταν τόσο θερμή, που «ανάγκασε» την Volkswagen να το βάλει στην παραγωγή, παράγοντας συνολικά περίπου 3.800 Polo Harlequin Edition!

Η Volkswagen ακολουθεί την ίδια συνταγή του πολύχρωμου αυτοκινήτου για το πρωταπριλιάτικο ID.3. Ενώ όμως το αρχικό Polo Harlequin είχε βαμμένα πάνελ, το νέο ID.3 χρησιμοποιεί το φαινόμενο της «ηλεκτροφωταύγειας» (!!) για να αλλάζει δυναμικά το χρώμα των πάνελ, μια τεχνολογία που είχε εμφανιστεί ως πειραματική και στο μεγαλύτερο ID.7. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το κάθε πάνελ θα μπορεί να λειτουργεί και ως… φωτορυθμικό, αντιδρώντας στην μουσική που παίζει το ηχοσύστημα του αυτοκινήτου, ενώ θα συνδυάζεται και με την νέα λειτουργία ChatGPT η οποία κυκλοφορεί σταδιακά σε όλη την γκάμα μοντέλων της εταιρείας.

Η Volkswagen λέει στην ιστοσελίδα της ότι το μοντέλο «είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου», ωστόσο, όπως είναι αναμενόμενο, δεν υπάρχουν προθέσεις να μπει στην παραγωγή. Εκτός αν η υποδοχή του κόσμου είναι εξίσου «θερμή», όπως ήταν και πριν σχεδόν 30 χρόνια με το αρχικό Polo Harlequin, οπότε «αναγκαστεί» πάλι η Volkswagen να το βάλει στην παραγωγή. Θα δείξει…

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!