Τα 100 χρόνια της MG στο επίκεντρο του Goodwood

Η MG Motor θα πρωταγωνιστήσει στο εμβληματικό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood της φετινής χρονιάς, καθώς η μάρκα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Τα 100 χρόνια της MG στο επίκεντρο του Goodwood

Η MG Motor θα πρωταγωνιστήσει στο εμβληματικό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood της φετινής χρονιάς, καθώς η μάρκα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Η MG Motor ανακοίνωσε ότι θα αποτελεί το κεντρικό θέμα στη θρυλική πλέον προβολή του Central Feature, στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood 2024 (που θα διεξαχθεί μεταξύ 11-14 Ιουλίου), εορτάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα 100 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εμβληματικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Το πολυαναμενόμενο ηλεκτρικό roadster Cyberster της MG, θα είναι το κεντρικό θέμα του γλυπτού αριστουργήματος του Gerry Judah που κάθε χρόνο προβάλλει κάτι διαφορετικό, με την MG να βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο, μπροστά από το Goodwood House, για πρώτη φορά.

Το Cyberster που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το προσεχές καλοκαίρι, είναι μια νέα γενιά αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων που σηματοδοτεί ένα ηλεκτρικό ορόσημο στην ιστορική πορεία της MG. Η κεντρική του θέση στην πιο διάσημη αυτοκινητική εκδήλωση στον κόσμο υπόσχεται να είναι μια από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας της MG.

Ο Δούκας του Richmond, ιδρυτής του Φεστιβάλ Ταχύτητας, δήλωσε: «Μετά το παγκόσμιο ντεμπούτο του εντυπωσιακού Cyberster στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του 2023, είμαστε χαρούμενοι που τα MG επιστρέφουν φέτος στο Goodwood για να γιορτάσουν με στυλ την εκατονταετηρίδα τους με το πρώτο τους Central Feature».

«Πρόκειται για τον πλέον ταιριαστό φόρο τιμής στα πρώτα 100 χρόνια ενός από τους παλαιότερους και πιο δημοφιλείς κατασκευαστές της Βρετανίας, ο οποίος έχει μακροχρόνια σχέση με το Goodwood. Τα MG ήταν σχεδόν πάντα παρόντα στο σιρκουί από το 1948-1966 και πριν από αυτό, ο παππούς μου αγωνιζόταν με την ομάδα της MG τη δεκαετία του 1930, κερδίζοντας τον περίφημο αγώνα Double-Twelve Hour Race στο Brooklands το 1931».

«Ήταν γοητευμένος από το μικρό τους βάρος, την απλότητά τους και την έξυπνη μηχανολογία χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να αποτελούν πυλώνες της μάρκας ακόμα και σήμερα. Η 100ετής ιστορία της MG σε συνδυασμό με την καινοτομία, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το φετινό θέμα “Horseless to Hybrid”, το οποίο αναγνωρίζει τις εξελίξεις στην τεχνολογία και πως έχουν διαμορφώσει το μηχανοκίνητο αθλητισμό τα τελευταία 130 χρόνια».

Για να εορταστεί η συνεργασία της MG με το Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood, το Cyberster βρέθηκε έξω από το Goodwood House από έναν από τους πιο διάσημους προγόνους του, ένα πανέμορφο Mk1 MGB Roadster του 1964 με κινητήρα BMC 1,8 λίτρων.

Τα δύο roadster της MG από διαφορετικές εποχές πρόκειται να παίξουν εξέχοντα ρόλο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας. Η MG θα επιστρέψει επίσης στη διάσημη ανάβαση το 2024, ενώ όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει η ημερομηνία της εκδήλωσης, η εταιρεία θα ανακοινώσει κι άλλες επίσημες πρώτες παρουσιάσεις μοντέλων που προορίζονται για το φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!