Το Hyundai IONIQ 5 N ανάμεσα στους 3 φιναλίστ για το βραβείο World Performance Car 2024

Το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 N με τους 650 ίππους βάζει υποψηφιότητα ως το καλύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων του 2024.

Το Hyundai IONIQ 5 N ανάμεσα στους 3 φιναλίστ για το βραβείο World Performance Car 2024

Το αμιγώς ηλεκτρικό IONIQ 5 N με τους 650 ίππους βάζει υποψηφιότητα ως το καλύτερο αυτοκίνητο επιδόσεων του 2024.

Το IONIQ 5 N της Hyundai είναι μεταξύ των τριών κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων στον κόσμο για το 2024. Το εκρηκτικό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι ένας από τους τρεις φιναλίστ για το βραβείο World Performance Car 2024, μαζί με τη BMW M2 και την BMW XM.

Τα World Car Awards ανακοίνωσαν τους τρεις πρώτους φιναλίστ της σπορ κατηγορίας για τον φετινό διαγωνισμό σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης. Τα World Car Awards είναι μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 100 διεθνείς κριτές.

Η υποψηφιότητα της Hyundai για τον φετινό διαγωνισμό αντικατοπτρίζει τη δυναμική της εταιρείας στην παγκόσμια σκηνή και συνεχίζουν την προηγούμενη επιτυχία της εταιρείας στα World Car Awards, με τα IONIQ 5 και IONIQ 6 να έχουν αναδειχτεί τριπλοί νικητές κατακτώντας τα βραβεία World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year τις χρονιές 2022 και 2023 αντίστοιχα.

Το IONIQ 5 N, αντιπροσωπεύει μια νέα κατηγορία ηλεκτρικών (EV) οχημάτων υψηλών επιδόσεων με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά υψηλών δυνατοτήτων εντός πίστας. Σηματοδοτεί το πρώτο βήμα στη στρατηγική για την ηλεκτροκίνηση της μάρκας N. Συνδυάζει την πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) του Hyundai Motor Group με τις τεχνολογίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού της μάρκας N και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της N από τα ηλεκτροκίνητα «Rolling Labs» μεγιστοποιώντας τις δυνατότητες υψηλών επιδόσεων των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Οι τελικοί νικητές των World Car Awards 2024 θα ανακοινωθούν σε τελετή απονομής βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου 2024 κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης 2024 (NYIAS).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!