Το KIA EV9 είναι το Women’s Worldwide Car of the Year 2024

Η ανακοίνωση του μοντέλου – νικητή στα βραβεία Women’s Worldwide Car of the Year συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το KIA EV9 είναι το Women’s Worldwide Car of the Year 2024

Η ανακοίνωση του μοντέλου – νικητή στα βραβεία Women’s Worldwide Car of the Year συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Kia EV9 ανακηρύχθηκε ως Women’s Worldwide Car of the Year για το 2024. Η ανακοίνωση του νικητή συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας που γιορτάζεται στις 8 Μαρτίου*.

Πριν ψηφίσουν, οι 75 γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από 52 χώρες δοκίμασαν προσεκτικά πολλά μοντέλα, αξιολογώντας κάθε πτυχή τους. Από τα 63 υποψήφια αυτοκίνητα του 2024 προέκυψαν τα καλύτερα σε κάθε κατηγορία μέσα από τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας:

  • Volvo EX30 (Family Car)
  • BMW Σειρά 5 (Large Car)
  • Kia EV9 (SUV)
  • Volkswagen Amarok (4×4 & Pick-up)
  • Aston Martin DB12 (Exclusive Car)

Στον επόμενο γύρο οι κριτές ψήφισαν μεταξύ των πέντε αυτοκινήτων, εκείνο που θα έπαιρνε τον τίτλο του Καλύτερου Αυτοκινήτου στον Κόσμο για το 2024.

Τελικά, το Kia EV9 υπερίσχυσε ως η κορυφαία επιλογή. Το ηλεκτρικό επταθέσιο SUV, παρά το μεγάλο μήκος, ξεχωρίζει για την αεροδυναμική του, που συμβάλλει στην εξαιρετική του απόδοση. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σκεπτικό της βράβευσής του, το EV9 έχει κορυφαίο σχεδιασμό, με προηγμένη τεχνολογία ενώ προσφέρει δυνατότητα φόρτισης διπλής κατεύθυνσης όσο και δυνατότητα γρήγορης φόρτισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ KIA EV9

«Η εφετινή εκλογή ήταν ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του εξαιρετικού επιπέδου όλων των υποψηφίων αυτοκινήτων», είπε η Marta Garcia, εκτελεστική πρόεδρος της WWCOTY. «Κάθε ένας από τους νικητές των κατηγοριών θα μπορούσε άξια να αποσπάσει το τρόπαιο. Το Kia EV9 κέρδισε τους ανταγωνιστές του επειδή είναι ένα όχημα που μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες των καταναλωτών παντού».

Τι είπαν μερικά μέλη της κριτικής επιτροπής

Tanya Gazdik, ΗΠΑ: «Το Kia EV9 αλλάζει τα δεδομένα για τα ηλεκτρικά οχήματα. Είναι το μοντέλο που κάνει τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσιτά, φιλικά προς τον χρήστη και επιθυμητά για όλους τους καταναλωτές. Κανένα άλλο όχημα δεν έχει φτάσει ως εκεί και δεν ώθησε τα όρια σχεδιασμού και μηχανικής σε τέτοιο βαθμό».

Sara Soria, Ισπανία: «Η Kia έχει φτιάξει ένα μεγάλο ηλεκτρικό SUV που ξεχωρίζει για την καλή του αεροδυναμική, τον καινοτόμο σχεδιασμό, τα υψηλά επίπεδα τεχνολογίας – με αυτόνομη οδήγηση έως και επιπέδου 3. Επιπλέον  προσφέρει φόρτιση διπλής κατεύθυνσης και γρήγορη φόρτιση 800 volt».

Jil McIntosh, Καναδάς: «Η ευρεία αποδοχή της ηλεκτροκίνησης θα εξαρτηθεί από τη διαθεσιμότητα τους σε περισσότερες κατηγορίες. Το Kia EV9 προσφέρει ένα εσωτερικό φιλικό προς την οικογένεια και επιπλέον μια οδηγική εμπειρία κοντά σε αυτήν των βενζινοκίνητων, αλλά χωρίς εκπομπές ρίπων. Θα προσελκύσει πολλούς αγοραστές που δεν είναι συνηθισμένοι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Ylle Rajasaar, Εσθονία: «Ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό μοντέλο, ευρύχωρο, ευέλικτο και πολυμορφικό. Η ηλεκτρονική τετρακίνηση είναι πολύ καλή και τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης κάνουν το EV9 ένα εξαιρετικό όχημα για τον σκανδιναβικό χειμώνα. Δοκίμασα το αυτοκίνητο σε θερμοκρασία -25 βαθμών και έμεινα ευχαριστημένη γιατί το EV9 συμπεριφέρθηκε στον κρύο χειμωνιάτικο καιρό σαν ένα κανονικό πολυτελές αυτοκίνητο. Ζεστάθηκε γρήγορα και η αυτονομία δεν επηρεάστηκε πολύ από τη θερμοκρασία. Ένα μεγάλο επίτευγμα από την Κορεάτικη μάρκα».

Isadora Carvalho, Βραζιλία: «Το Kia EV9 προσφέρει τις πιο προηγμένες λύσεις στην αγορά. Όπως η μάσκα με LED φωτισμό και το εσωτερικό που μπορεί να μετατραπεί σε καθιστικό, χάρη στα καθίσματα που περιστρέφονται 180 μοίρες. Ο εσωτερικός χώρος φιλοξενεί έως και επτά επιβάτες, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες είναι ικανή να παράγει έως και 384 ίππους»

Rowan Peperkamp, Ολλανδία: «Το αυτοκίνητο είναι προβλέψιμο και κάνει πάντα ακριβώς ό,τι του ζητά ο οδηγός. Μερικές φορές ξεχνούσα τις επιπλέον σειρές καθισμάτων πίσω μου και νομίζω ότι η Kia αξίζει τα εύσημα γι’ αυτό. Το EV9 είναι ένα διαχρονικό αυτοκίνητο, όχι μόνο για τις αυξανόμενες ανάγκες μιας οικογένειας αλλά και για την ενεργειακή του απόδοση».

Liz Swanton, Αυστραλία: «Το EV9 με ενθουσίασε για τις πολυμορφικές του δυνατότητες. Ήταν δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό το μεγάλο, άνετο και ευέλικτο όχημα δεν χρειάζεται βενζίνη ή πετρέλαιο για να κινηθεί.

Σχετικά με το Women’s Worldwide Car of the Year

Το Women’s Worldwide Car of the Year είναι το μοναδικό βραβείο αυτοκινήτων στον κόσμο που η κριτική επιτροπή του αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες επαγγελματίες δημοσιογράφους αυτοκινήτου. Δημιουργήθηκε από τη Νεοζηλανδή δημοσιογράφο αυτοκινήτου Sandy Myhre το 2009. Σήμερα η Sandy είναι Επίτιμη Πρόεδρος ενώ η Marta García είναι Εκτελεστική Πρόεδρος.

Αυτό το μοναδικό βραβείο έχει ως στόχο την ανάδειξη των καλύτερων αυτοκινήτων κάθε χρονιάς και να δώσει φωνή στις γυναίκες στον αυτοκινητιστικό κόσμο. Τα κριτήρια αξιολόγησης βασίζονται στις ίδιες αρχές που καθοδηγούν οποιονδήποτε οδηγό κατά την επιλογή ενός αυτοκινήτου. Οι κριτές δεν επιλέγουν ένα «γυναικείο αυτοκίνητο» γιατί τα αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση με το φύλο. Πτυχές όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η τιμή, ο σχεδιασμός, η ευκολία οδήγησης, τα οφέλη και η περιβαλλοντική επίπτωση, μεταξύ άλλων, λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία.

Ωστόσο, πέρα ​​από την επιλογή των καλύτερων αυτοκινήτων της χρονιάς, ο στόχος μας είναι επίσης να δώσουμε ορατότητα στις γυναίκες στον κόσμο του αυτοκινήτου και να συμβάλουμε στο να ακουστούν οι φωνές των γυναικών σε όλες τις ηπείρους. Γιατί η κινητικότητα για μια γυναίκα σημαίνει πρόσβαση σε πολλές προσωπικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

*Η ανακοίνωση γίνεται στις 0.00, στις 8 Μαρτίου 2024, ώρα Νέας Ζηλανδίας.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!