Η Mercedes-AMG EQ θα ανταγωνιστεί την Porsche Taycan

Το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό μοντέλο της AMG θα βασίζεται στη δική του μοναδική πλατφόρμα και το εντοπίσαμε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά.

Η Mercedes-AMG EQ θα ανταγωνιστεί την Porsche Taycan

Το πρώτο ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό μοντέλο της AMG θα βασίζεται στη δική του μοναδική πλατφόρμα και το εντοπίσαμε να δοκιμάζεται για πρώτη φορά.

Το πρώτο από τα ειδικά σχεδιασμένα ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Mercedes-AMG εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε δοκιμές στο δρόμο, δίνοντάς μας μια πρώτη ματιά στη νέα ναυαρχίδα που θα ανταγωνιστεί την Porsche Taycan και το Audi e-tron GT. Αυτό το νέο τετράθυρο μοντέλο υψηλών προδιαγραφών θα βασίζεται σε μια ειδική πλατφόρμα που ονομάζεται AMG.EA και όχι σε mainstream τεχνολογία της Mercedes-Benz, όπως τα υπάρχοντα μοντέλα AMG EQ.

Το γεγονός αυτό όχι μόνο θα φέρει βελτιωμένες επιδόσεις, αλλά θα πρέπει επίσης να έχει δραματικές αναλογίες. Όπως φαίνεται σε αυτές τις κατασκοπευτικές εικόνες, ο σχεδιασμός του πρώτου μοντέλου είναι εξαιρετικά χαμηλός, με μεγάλους τροχούς και έντονα κεκλιμένο πίσω παρμπρίζ.

Η Mercedes έχει ήδη παρουσιάσει το AMG Vision Concept, ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που φέρνει προς αυτό το νέο μοντέλο. Εκτός από το βασικό σχήμα, μας δίνει επίσης μια ιδέα για τις λεπτομέρειες του νέου μοντέλου, όπως οι κάθετες λωρίδες φωτισμού στο ρύγχος και το νέο μοτίβο τριάκτινου αστεριού της Mercedes στα φωτιστικά σώματα.

Mercedes-AMG EQ

Κάτω από το αμάξωμα, περιμένουμε να δούμε έναν συνδυασμό επίπεδης μπαταρίας και μιας διάταξης διπλού κινητήρα με έως και 1.000 ίππους. Αυτό το τοποθετεί ακριβώς στη γραμμή βολής της Porsche Taycan υψηλής ισχύος, που αναμένεται τους επόμενους μήνες, καθώς και του αντίστοιχου μοντέλου της Audi.

Αναμένεται επίσης άφθονη τεχνολογία πλαισίου υψηλών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως το σύστημα διεύθυνσης στους πίσω τροχούς και άλλες καινοτόμες τεχνολογίες ανάρτησης όπως ο ενεργός έλεγχος κύλισης, ή ενδεχομένως ακόμη και ένα πλήρως ενεργό σύστημα όπως συναντάται στην τελευταία Taycan.

Mercedes-AMG EQ

Ωστόσο, όλο αυτό το νέο περιεχόμενο δεν θα είναι φθηνό. Η ναυαρχίδα της Mercedes πιθανότατα θα ανταγωνίζεται μόνο τα μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφων από την Porsche και την Audi. Αυτό θα πρέπει να κάνει την τιμολόγηση να ξεκινάει πολύ πάνω από εξαψήφιο νούμερο. Αυτό είναι το τίμημα της προόδου, ειδικά με ένα σήμα AMG κολλημένο στο καπό του χώρου αποσκευών.

Θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερα από αυτό το νέο μοντέλο τους επόμενους 12 μήνες, με τη Mercedes να έχει ήδη επιβεβαιώσει την εισαγωγή του στην αγορά το 2025.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Mercedes-AMG EQ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!