Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα έως τα μέσα Ιανουαρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας από τις 16 Νοεμβρίου 2023 έως τα μέσα Ιανουαρίου 2024, λόγω των έργων για τη γραμμή 4 του μετρό.

Lot of traffic signs piled due to roadworks

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα έως τα μέσα Ιανουαρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν στο κέντρο της Αθήνας από τις 16 Νοεμβρίου 2023 έως τα μέσα Ιανουαρίου 2024, λόγω των έργων για τη γραμμή 4 του μετρό.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στην Αθήνα λόγω των έργων για τη γραμμή 4 του μετρό. Ειδικότερα, οι ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από 16 Νοεμβρίου 2023 έως 15 Ιανουαρίου 2024, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, ως εξής:

Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου

  • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος ελάχιστου πλάτους 7,5 μ. περίπου, από την συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη και για μήκος 40 μ. περίπου, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σπ. Μερκούρη.
  • Καθορισμός ανώτατου ορίου ταχύτητας στα 40 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην Λ. Βασ. Κωνσταντίνου και στο τμήμα αυτής που καθορίζεται από τα 100 μ. πριν και έως την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης.

Οδός Σπύρου Μερκούρη

  • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος, ελάχιστου πλάτους 5,5 μ. περίπου. από την συμβολή της με την Λ. Βασ Κωνσταντίνου και για μήκος 25 μ. περίπου, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Ναϊάδων.

Οδός Ναϊάδων

  • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος, ελάχιστου πλάτους 3,5 μ. περίπου, από την συμβολή της με την οδό Αντήνορος και για μήκος 60 μ. περίπου, με κατάληψη της πλευράς του οδοστρώματος που εφάπτεται στο πάρκο.
  • Ολικός αποκλεισμός της οδού Ναϊάδων από την συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη και για μήκος 60,00 μ. περίπου.
  • Χαρακτηρισμός ως αδιεξόδου της οδού, από την συμβολή της με την οδό Αντήνορος και έως την εργοταξιακή κατάληψη.

Οδός Αντήνορος

  • Σταδιακός περιορισμός του πλάτους του οδοστρώματος, ελάχιστου πλάτους 5 μ. περίπου και για μήκος 40 μ. περίπου, πριν και 10 μ. περίπου, μετά την συμβολή της με την οδό Ναϊάδων, με κατάληψη της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος κατά την φορά κίνησης των οχημάτων.

Επιπλέον, απαγορεύεται το προσπέρασμα και καθορίζεται ανώτατο όριο ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα για τα οχήματα που κινούνται στην περιοχή των έργων στο τμήμα που καθορίζεται από την έναρξη της εργοταξιακής κατάληψης και έως το πέρας αυτής.

Τέλος, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων:

  • επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της Λ. Βασ. Κωνσταντίνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την οδό Σπ. Μερκούρη,
  • επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος της οδού Σπ. Μερκούρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ναϊάδων και
  • επί της δύο πλευρές του οδοστρώματος στην οδό Αντήνορος.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!