Αλλάζει όψη η πλατεία Συντάγματος για την υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ενόψει της επιστροφής του εθνικού μας αγώνα στο WRC

Αλλάζει όψη η πλατεία Συντάγματος για την υπερειδική του Ράλλυ Ακρόπολις

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ενόψει της επιστροφής του εθνικού μας αγώνα στο WRC

Η διεξαγωγή της Athens City Stage, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021, θα σηματοδοτήσει την επιστροφή του Ράλλυ Ακρόπολις στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά από 8 έτη. Η ειδική διαδρομή θα γίνει περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, περιλαμβάνοντας κυκλικά εμπόδια για τους οδηγούς. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα κάνουν περίπου 1,5 φορά το γύρο της πλατείας και αφού τερματίζουν θα εισέρχονται στο parc ferme.

Με την τηλεοπτική εικόνα να φθάνει σε κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι σημαντική όχι μόνο η οργανωτική επιτυχία του εγχειρήματος αλλά και τα πλάνα που θα μεταδοθούν. Μιλώντας στην εκπομπή Motor One των Παραπολιτικών 90,1 FM και τον Βαγγέλη Κιούση, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφαλείας της Περιφέρειας Αττικής, Κίμων Λογοθέτης, αναφέρθηκε στο σχέδιο των παρεμβάσεων στην πλατεία Συντάγματος.

«Ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της υπερειδικής στην πλατεία Συντάγματος, έχουν αρχίσει οι σχετικές ενέργειες. Καταρχάς με την αυτοψία για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε η εικόνα να αρμόζει σε ένα παγκόσμιο γεγονός όπως το Ράλλυ Ακρόπολις. Τις επόμενες μέρες θα γίνει ασφαλτόστρωση, θα επισκευαστούν τα κράσπεδα, θα αντικατασταθούν οι πινακίδες και όπου χρειάζεται θα τοποθετηθούν νέοι φωτεινοί σηματοδότες τεχνολογίας LED. Θα δημιουργηθεί μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου ένα οδικό δίκτυο το οποίο θα θυμίζει Μονακό», σχολίασε ο κ. Λογοθέτης.

Αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο αναστάτωσης από τα έργα για τους οδηγούς που θα κινούνται στο κέντρο της Αθήνας. «Στο Σύνταγμα και στη Βασιλίσσης Αμαλίας παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία για παρεμβάσεις που δεν έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες. Παρεμβάσεις που δεν γίνονταν για αυτόν τον λόγο, προκειμένου να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακή αναστάτωση. Όμως στην Περιφέρεια Αττικής έχουμε δείξει ότι κάνουμε παρεμβάσεις με τις μικρότερες κυκλοφοριακές επιπτώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πεζογέφυρα που τοποθετείται αυτή την εβδομάδα στην Μεσογείων, όπου θα υπάρξει ολική ανάσχεση της κυκλοφορίας στο σημείο μόνο για μία νύχτα».

Οι παρεμβάσεις στην πλατεία Συντάγματος θα γίνουν σε δύο στάδια. «Με την ίδια στρατηγική θα εκτελεστούν και οι εργασίες στην πλατεία Συντάγματος, ώστε να είναι ελάχιστη η όχληση. Θα γίνονται κυρίως τις νυχτερινές ώρες για 2-3 μέρες προς τα τέλη του Ιουλίου. Ειδικά πάντως οι διαγραμμίσεις θα πραγματοποιηθούν τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι φρέσκιες την ημέρα διεξαγωγής της υπερειδικής διαδρομής».

Δείτε το αναλυτικό ωράριο του Ράλλυ Ακρόπολις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!