Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21/9: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εικοσιτετράωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 21/9: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Εικοσιτετράωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Στάση εργασίας σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα ισχύσουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, λόγω της προκήρυξης εικοσιτετράωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σήμερα το μεσημέρι θα συνεδριάζει το ΣΕΛΜΑ έτσι ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό και τραμ. Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10.30 π.μ..

Λεωφορεία

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023, για το εργασιακό νομοσχέδιο, αποφάσισε να συμμετάσχει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Τα Λεωφορεία θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας (5.00 π.μ.) ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00). Κανονικά αναμένεται να κινούνται τα Λεωφορεία στις γραμμές οι οποίες έχουν ανατεθεί στα ΚΤΕΛ.

Τρόλεϊ

Στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών αποφάσισε να λάβει μέρος και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Έτσι, τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00-21:00 λόγω στάσεων εργασίας των εργαζομένων από την έναρξη της βάρδιας 5.00 π.μ. ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας (00:00).

Μετρό, ηλεκτρικός, τραμ

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20/9/23 αναμένεται να συνεδριάσει το ΣΕΛΜΑ έτσι ώστε να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή μετρό ηλεκτρικός και τραμ. Το ενδεχόμενο δηλαδή να συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας ορισμένων ωρών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!