Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, έχει ως κεντρικό μήνυμα το «Save Energy».

Δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2023

Η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, έχει ως κεντρικό μήνυμα το «Save Energy».

Με κεντρικό μήνυμα «Save Energy» η φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9) μας προτρέπει να εξοικονομήσουμε ενέργεια. Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας ευθυγραμμίζεται με τους γενικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που είναι:

  • η ενθάρρυνση της βιώσιμης κινητικότητας,
  • η προώθηση της ενεργητικής μετακίνησης,
  • η δημιουργία βιώσιμων πόλεων.

Προκειμένου να εξοικονομήσουμε ενέργεια, η φετινή Εβδομάδα επικεντρώνεται στη χρήση του ποδηλάτου, της πεζής μετακίνησης και της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επισημαίνεται ακόμη ότι μικρότερες ταχύτητες μέσα στις πόλεις συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, στη μείωση των ρύπων και του θορύβου βελτιώνοντας και την ποιότητα της ζωής μας.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για ακόμα μία χρονιά, με ένα κύκλο δράσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων εναρμονισμένο στη φετινή θεματική της σε συνεργασία με Δήμους της χώρας.

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ)

Αναγνωρίζοντας ότι η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι ουσιαστική για την ευρύτερη διάδοση της βιώσιμης κινητικότητας και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, το Ινστιτούτο με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ δημιούργησε ένα ραδιοφωνικό και ένα τηλεοπτικό σποτ στα οποία προβάλλονται τα κεντρικά μηνύματα της Εβδομάδας με στόχο να προτρέψει τους πολίτες να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς και φιλικότερους προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης. Το σποτ θα προβληθεί στα κοινωνικά δίκτυα και στην επίσημη ιστοσελίδα του Ι.Ο.ΑΣ. και συνεργαζόμενων φορέων.

Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Εύβοιας θα εκπαιδεύσει μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης των ημερήσιων Λυκείων του Δήμου Χαλκιδέων μέσω του θεωρητικού και βιωματικού προγράμματος του Ινστιτούτου  “Κάν’ το Σωστά”.

Ανοιχτή δράση ενημέρωσης σε συνεργασία με τους Δήμους Πεντέλης και Πετρούπολης

Την Τετάρτη 20/9 στην Πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821 – Στρογγυλή πλατεία Πετρούπολης, στις 17:00 με 20:00, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους προσομοιωτές του Ινστιτούτου (Προσομοιωτής ανατροπής, Προσομοιωτής Πρόσκρουσης & Γυαλιά προσομοίωσης μέθης). Παράλληλα, για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας θα υπάρχει σταθμός όπου θα πραγματοποιούνται η διαδραστική δραστηριότητα κινητικής αγωγής “Το μονοπάτι της ζούγκλας” και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Κυκλοφορώ με Ασφάλεια».

Το Σαββατοκύριακο 16-17/9, στην πλατεία Ελευθερίας στα Μελίσσια (Σάββατο, 17:30 – 20:30) και στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη (Κυριακή, 10:00 – 14:00) οι μαθητές και οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις βασικές αρχές της Οδικής Ασφάλειας με βιωματικό τρόπο μέσω των προσομοιωτών του Ινστιτούτου (Προσομοιωτής Πρόσκρουσης & Γυαλιά προσομοίωσης μέθης). Παράλληλα, για τα παιδιά μικρότερης ηλικίας υπήρχε σταθμός όπου πραγματοποιήθηκαν οι διαδραστικές δραστηριότητες κινητικής αγωγής “Το μονοπάτι της ζούγκλας” και το επιτραπέζιο παιχνίδι “Βόλτα στο Πάρκο”.

Το Σάββατο το απόγευμα έγινε επίσης επίδειξη της χρησιμότητας ζώνης ασφαλείας με τον προσομοιωτή ανατροπής αυτοκινήτου του Ινστιτούτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!