Κλασικές Alfa Romeo ομορφαίνουν τις διαδρομές της Ελλάδας

Πληθώρα σπάνιων κλασικών Alfa Romeo θα πραγματοποιήσουν μία ξεχωριστή εκδήλωση τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια του «Γύρου Κεντρικής Ελλάδας».

Κλασικές Alfa Romeo ομορφαίνουν τις διαδρομές της Ελλάδας

Πληθώρα σπάνιων κλασικών Alfa Romeo θα πραγματοποιήσουν μία ξεχωριστή εκδήλωση τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια του «Γύρου Κεντρικής Ελλάδας».

Από τις 3 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου 2023, τις διαδρομές της κεντρικής Ελλάδας θα ομορφαίνει ένα κομβόι από υπέροχες, σπάνιες κλασικές Alfa Romeo, καθώς το Registro Italiano Alfa Romeo (RIAR), ένας από τους σημαντικότερους συλλόγους φίλων της μάρκας με διεθνή απήχηση, διοργανώνει το «Γύρο Κεντρικής Ελλάδας».

Ο σύλλογος επέλεξε την χώρα μας για να πραγματοποιήσει την μεγάλη ετήσια συνάντησή του και θα κινηθεί σε μέρη με φυσική ομορφιά, υπέροχες διαδρομές αλλά και σημαντική ιστορία που ξεκινά από τους αρχαίους χρόνους για να καταλήξει στην εποχή μας.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο σκέλος της εκδήλωσης περιλαμβάνει διαδρομές στη Ναύπακτο, τους Δελφούς, τις Θερμοπύλες και καταλήγει στον Βόλο. Το δεύτερο σκέλος, με επίκεντρο τον Βόλο, περιλαμβάνει εξορμήσεις στην Άφησσο, την Τσαγκαράδα και τη Σκιάθο.

Μέσα στις 7 ημέρες που διαρκεί η εκδήλωση, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία της κεντρικής Ελλάδας, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα. Αντίστοιχα, οι κάτοικοι των περιοχών θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά ένα μεγάλο αριθμό από σπάνιες κλασικές Alfa Romeo, αυτοκίνητα που έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αυτοκίνησης, τόσο τεχνολογικά όσο και σχεδιαστικά.

Τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 19:30-23:00, θα πραγματοποιηθεί έκθεση των ιστορικών αυτοκινήτων μπροστά από το κτίριο του Παπαστράτου στην παραλία του Βόλου. Αρωγός στην εκδήλωση αυτή δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το τελευταίο μοντέλο της Alfa Romeo, την Tonale Hybrid 160hp, που θα συνοδεύει τους προγόνους της καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, συνδέοντας έτσι το παρελθόν με το παρόν της μάρκας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, θα είναι η 4η φορά που το RIAR επιλέγει την Ελλάδα για την ετήσια εκδήλωσή του, καθώς αντίστοιχες διοργανώσεις είχαν πραγματοποιηθεί το 2009, το 2014 και το 2019, από τις οποίες προέρχονται και οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το παρόν κείμενο.

Ο σύλλογος «Φίλοι Ιστορικού Οχήματος» (ΦΙΟ) είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, που έχει επίσης την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας, του Δήμου Βόλου και του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Alfa Romeo στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!