Νέο Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised με 455 ίππους

Δείτε τα μυστικά της αναβάθμισης από την Polestar που δημιούργησαν το απόλυτο XC60.

Νέο Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised με 455 ίππους

Δείτε τα μυστικά της αναβάθμισης από την Polestar που δημιούργησαν το απόλυτο XC60.

Η Volvo διατείνεται πως δημιούργησε το απόλυτο XC60. Το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised διαθέτει ένα πανίσχυρο plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που φτάνει σε απόδοση τους 455 ίππους και τα 709 Nm, χάρη στο πακέτο αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation – που σημαίνει βέβαια πως η θυγατρική της Σουηδικής μάρκας, Polestar έχει βάλει το… χεράκι της.

Σύμφωνα με τη Volvo, το μυστικό του XC60 Recharge T8 Polestar Optimised κρύβεται στο λογισμικό βελτίωσης και τις στοχευμένες παρεμβάσεις σε μία σειρά από παραμέτρους στον κινητήρα και τη μετάδοση, οι οποίες κάνουν το plug-in hybrid SUV ακόμη πιο δυναμικό και πιο απολαυστικό στην οδήγηση.

Σημαντικά βελτιωμένες είναι οι επιδόσεις, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα. Το πακέτο αναβάθμισης υπόσχεται επίσης μειωμένο χρόνο απόκρισης του κινητήρα στο πάτημα του γκαζιού αλλά και του αυτόματου κιβωτίου στις αλλαγές σχέσεων.

Ειδικότερα, η λειτουργία του κιβωτίου έχει πιο σπορ προσανατολισμό. Σε απαιτητικές διαδρομές π.χ., όπως η κατάβαση σε έναν δρόμο με στροφές, το αυτοκίνητο διατηρεί την ίδια σχέση όταν ο οδηγός αφήσει το γκάζι, ενισχύοντας την αίσθηση ελέγχου αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης επιτάχυνσης μέχρι την επόμενη στροφή ή σε αλλεπάλληλα προσπεράσματα. Το ίδιο ισχύει και μετά το φρενάρισμα: το κιβώτιο διατηρεί την κατάλληλη σχέση έτσι ώστε ο κινητήρας να αποκρίνεται ταχύτερα μόλις ο οδηγός επανέλθει στο γκάζι.

Στο Volvo XC60 Recharge T8 Polestar Optimised, όπως και σε κάθε μοντέλο Volvo τελευταίας γενιάς, μετά την εγκατάσταση του πακέτου αναβάθμισης Polestar Engineered Optimisation, η σχετική επιλογή προστίθεται στο μενού με τα προγράμματα οδήγησης, στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Συνοδεύεται φυσικά από το αποκλειστικό έμβλημα Polestar Engineered στο πορτμπαγκάζ.

Η Volvo διαβεβαιώνει πως οι πιστοποιημένες τιμές ρύπων και κατανάλωσης δεν επηρεάζονται, ενώ το ίδιο ισχύει και για την εργοστασιακή εγγύηση.

Το XC60 Recharge T8 Polestar Optimised είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο Επίσημο Δίκτυο Volvo.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!