Η Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 χωρίς φόρο εταιρικής χρήσης

Η τιμή πώλησης προ φόρων της Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 δεν υπερβαίνει τα 40.000 €, και χωρίς φόρο εταιρικής χρήσης, αποτελεί ιδανική επιλογή για εταιρικούς πελάτες.

Η Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 χωρίς φόρο εταιρικής χρήσης

Η τιμή πώλησης προ φόρων της Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 δεν υπερβαίνει τα 40.000 €, και χωρίς φόρο εταιρικής χρήσης, αποτελεί ιδανική επιλογή για εταιρικούς πελάτες.

Η Alfa Romeo Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4 έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα του μοντέλου με το οποίο η μάρκα σηματοδότησε την είσοδό της στον κόσμο του εξηλεκτρισμού. Η έκδοση αυτή ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Alfa Romeo, καθώς συνδυάζει οικονομία καυσίμου και σπορ πνεύμα, με 80 χλμ. αμιγούς ηλεκτρικής αυτονομίας σε αστικό κύκλο και εκπομπές ρύπων που δεν ξεπερνούν τα 33 γρ./χλμ.

Η συγκεκριμένη έκδοση με λιανική τιμή προ φόρων κάτω των 40.000 € και προνομιακές τιμές στα διαθέσιμα μεταλλικά χρώματα, προσφέρει μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας, γεγονός που την καθιστά ιδανική για τους εταιρικούς πελάτες.

Το υβριδικό σύστημα της Tonale Plug-in Hybrid Q4 Sprint συνδυάζει έναν 4κύλινδρο turbo κινητήρα MultiAir 1,3 λίτρων με απόδοση 180 ίππους με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, που μεταδίδει κίνηση στους εμπρός τροχούς, και έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 90 kW με ροπή 250 Nm, που μεταδίδει κίνηση στους πίσω τροχούς, με αποτέλεσμα η συνολική ισχύς του μοντέλου να φτάνει συνδυαστικά τους 280 ίππους.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου 306 volt, με χωρητικότητα 15.5 kWh εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 χλμ. σε αστικό κύκλο, καθιστώντας το μοντέλο ένα από τα πλέον αποδοτικά και οικονομικά στην κατηγορία των plug-in υβριδικών SUV. Το σύστημα κίνησης επιτυγχάνει εκπομπές CO2 που δεν υπερβαίνουν τα 33 γρ./χλμ., ενώ η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα 1,3 – 1,5 λίτρα/100 χλμ. Η μπαταρία χρειάζεται 2,5 ώρες για πλήρη φόρτιση από έναν φορτιστή 7.4 kW και καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών, ενώ το μοντέλο καλύπτεται από εγγύηση 4 ετών ή 160.000 χλμ.

Σχεδιασμένη με γνώμονα την απόκριση και το ιδανικό επίπεδο πρόσφυσης και επιτάχυνσης, η Tonale Sprint Plug-in Hybrid Q4 διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και κατανομή βάρους σχεδόν 50-50, ώστε να προσφέρει κορυφαία οδική συμπεριφορά χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση και την ευχαρίστηση.

Το υβριδικό σύστημα εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια αγγίζει τα 135 χλμ./ώρα, ενώ με το συνδυασμό και των δύο συστημάτων κίνησης φτάνει τα 206 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη ταχύτητα).

Στην Tonale Sprint Plug-In Hybrid Q4, οι λειτουργίες του επιλογέα Alfa D.N.A. έχουν ανασχεδιαστεί. Μέσω αυτού, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί το βαθμό πρόσφυσης του συστήματος Q4, την απόκριση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων, του κινητήρα και της μετάδοσης καθώς και να μεταβάλλει την ευαισθησία στις εντολές του, με ένα και μοναδικό χειριστήριο.

Στο πρόγραμμα ‘D’ (Dynamic) δίνεται προτεραιότητα στις επιδόσεις. Το σύστημα φροντίζει για την πιο άμεση απόκριση στο σύστημα διεύθυνσης, το γκάζι, τη διαχείριση του κιβωτίου και των βοηθημάτων διατήρησης ευστάθειας.

Στο πρόγραμμα ‘N’ (Natural) χρησιμοποιείται το υβριδικό σύστημα κίνησης και η τετρακίνηση, με στόχο τη βελτιστοποίηση της οικονομίας τόσο του ηλεκτρικού όσο και του κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς όμως να γίνεται συμβιβασμός στις επιδόσεις.

Στο πρόγραμμα ‘A’ (Advanced Efficiency) επιτυγχάνεται η μέγιστη οικονομία καθώς το αυτοκίνητο κινείται ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, το αυτοκίνητο συνεχίζει να κινείται χάρη στη λειτουργία Sailing, ενώ η νέα λειτουργία Ελέγχου Κατάβασης (eCoasting), ενεργοποιείται διατηρώντας σταθερή ταχύτητα 41 χλμ./ώρα και μπορεί να ρυθμιστεί με ένα ελαφρύ πάτημα του γκαζιού ή του φρένου.

Άλλα χαρακτηριστικά

  • Είσοδος & εκκίνηση χωρίς κλειδί
  • Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι & αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
  • Ηλεκτροχρωμικός εσωτερικός καθρέφτης
  • Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός με AQS (Air Quality System)
  • Αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω
  • Σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης
  • Σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού
  • Σύστημα προειδοποίησης παρεκτροπής & διατήρησης πορείας
  • Αυτόνομο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης
  • iACC – Αυτόματα Προσαρμοζόμενο Cruise Control
  • Apple CarPlay/ Android auto
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!