Ι.Ο.ΑΣ.: Τα κόμματα μιλάνε για την Οδική Ασφάλεια

Το “WALK THE TALK” είναι μια νέα πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εν όψει των εκλογών.

Ι.Ο.ΑΣ.: Τα κόμματα μιλάνε για την Οδική Ασφάλεια

Το “WALK THE TALK” είναι μια νέα πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» εν όψει των εκλογών.

Με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές (21 Μαΐου) και στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (15-21 Μαΐου 2023), το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» οργάνωσε την εκστρατεία “Walk the Talk”. Στόχος του, να φέρει στο προσκήνιο το κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και να δεσμεύσει σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής να αναλάβουν δράση γι’ αυτό.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο κάλεσε κάθε κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων να ορίσει έναν εκπρόσωπό του για να μιλήσει σε μια σύντομη συζήτηση-συνέντευξη για τις προθέσεις και τον προγραμματισμό του κόμματός του για την Οδική Ασφάλεια.

Στα video της καμπάνιας συμμετείχαν ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, Υφυπουργός Μεταφορών, Πρόεδρος Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Κοζάνης, ο Χρήστος Σπίρτζης, πρώην Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, ο Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ο Μάνος Μυλωνάς, Μέλος Επιτροπής περιοχής Αττικής ΚΚΕ και ο Κρίτων Αρσένης, Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25.

Όλοι οι εκπρόσωποι είχαν το ίδιο χρονικό περιθώριο να απαντήσουν τις ίδιες πέντε ερωτήσεις που κάλυπταν τις εξής θεματικές :

  1. Επίτευξη του στόχου μείωσης κατά 50% των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών μέχρι το 2030 σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό στρατηγικό πλαίσιο Oδικής Ασφάλειας και το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Δεκαετία Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030
  2. Βιώσιμη κινητικότητα – πολυτροπικές μετακινήσεις
  3. Μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον – υιοθέτηση των 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές
  4. Διάθεση πόρων για την Οδική Ασφάλεια
  5. Τοπικά προβλήματα – Σχεδιασμός

Μπορείτε να παρακολουθήστε τα video της καμπάνιας πατώντας στα παρακάτω links:

“Walk the Talk”- Episode 1 (Μιχάλης Παπαδόπουλος, Υφυπουργός Μεταφορών, Πρόεδρος Κυβερνητικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ν. Κοζάνης)

“Walk the Talk”- Episode 2 (Χρήστος Σπίρτζης,  πρώην Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ)

“Walk the Talk”- Episode 3 (Δημήτρης Μάντζος, Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής)

“Walk the Talk”- Episode 4 (Μάνος Μυλωνάς, Μέλος Επιτροπής περιοχής Αττικής ΚΚΕ )

“Walk the Talk”- Episode 5 (Κρίτων Αρσένης, Υποψήφιος Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25)

Είναι γεγονός πως παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, εξακολουθούμε να χάνουμε ανθρώπους στο δρόμο και να είμαστε ουραγοί σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παραμένοντας στην 7η θέση από το τέλος στην Ευρωπαϊκή κατάταξη όσον αφορά στις επιδόσεις στην Οδική Ασφάλεια.

Η υψηλή συχνότητα των θανάτων σε ευάλωτες ομάδες και στις αστικές περιοχές επιβεβαιώνει την ανάγκη να σκεφτούμε ξανά την Κινητικότητα, όπως άλλωστε μας καλεί και η 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών με το #RethinkMobility, με επενδύσεις σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, προωθώντας τις ενεργητικές μορφές μετακίνησης όπως είναι το ποδήλατο, η πεζή μετακίνηση και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!