Συναντήσαμε το Citroen Ami του… Asterix (video)

Τον Φλεβάρη κυκλοφόρησε στην Ελλάδα η νέα ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», ενώ σε έκθεση της Citroen συναντήσαμε ένα Ami με… φτερά.

Να θυμίσουμε ότι η Citroen συνεργάστηκε με τους παραγωγούς Pathé, Trésor Films και τις εκδόσεις Albert René και κατασκεύασε ένα ειδικό άρμα για τις ανάγκες της ταινίας «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», εμπνευσμένο από το εμβληματικό 2CV.

Η Citroen παρείχε στην ομάδα έναν εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό στόλο 10 οχημάτων κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Asterix. Η Citroen και ο κόσμος του Asterix αποτελούν ένα κομμάτι της γαλλικής ιστορίας και της κουλτούρας. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης εκδοχής του νέου λογότυπου της Citroen, όπου τα «chevron» του εμβλήματος τοποθετήθηκαν μέσα σε ένα οβάλ, ενισχυμένο οπτικά με τα φτερά από το κράνος του Asterix!

To 2CV είναι ένα αυτοκίνητο που αποτελεί μέρος της γαλλικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Η σιλουέτα του είναι αναγνωρίσιμη οπουδήποτε στον κόσμο. Το 2CV αντιπροσωπεύει τον γαλλικό τρόπο ζωής για πολλούς. Στην ταινία «Asterix & Obelix: The Middle Kingdom», το «πρωτότυπο άρμα» είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής.

Εμείς συναντήσαμε το Citroen Ami, στην Autoone Citroen, «ντυμένο» με ειδική μεμβράνη, η οποία προωθεί τη γνωστή ταινία. Mεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα φτερά που τοποθετήθηκαν στο πίσω τμήμα του λιλιπούτειου ηλεκτρικού μοντέλου.

Φυσικά τα φτερά είναι χάρτινα και η αυτοκόλλητη επένδυση είναι ένα δείγμα.

Η Citroen προσφέρει το ολοκληρωμένο «ντύσιμο» ενός Ami (ανάλογα με το χρώμα και την επιλογή του ιδιοκτήτη) έναντι 500 ευρώ + ΦΠΑ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!