Απεβίωσε ο Γιώργος Συγγελίδης, ο ιδρυτής της Citroen Ελλάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της Citroen Ελλάς και του Ομίλου Συγγελίδη.

Απεβίωσε ο Γιώργος Συγγελίδης, ο ιδρυτής της Citroen Ελλάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής της Citroen Ελλάς και του Ομίλου Συγγελίδη.

Πέθανε σε ηλικία 93 ετών, ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του ομίλου Συγγελίδη και ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Ο Γιώργος Συγγελίδης ίδρυσε το 1965 την Citroen Ελλάς Α.Ε. που εν έτει 2023 συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της Citroen σε όλη την Ευρώπη.

Μαζί με την σύζυγό του, Θεοδώρα, επίσης εκλιπούσα, με την οποία και απέκτησαν τρία παιδιά, δημιούργησε και εδραίωσε τον Όμιλο Συγγελίδη με ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το 1981, από τη Γαλλική Δημοκρατία για την προσφορά του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις.

Δύο εκ των τέκνων του, ο Γιάννης και Πολυχρόνης Συγγελίδης έχουν αναλάβει τα ηνία του Ομίλου και τον έχουν εξυψώσει στην κορυφή της λίστας με τις πιο ισχυρές παρουσίες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Όμιλος, εκτός από τη Citroen, εκπροσωπεί ακόμα και τις Peugeot, DS, Opel και Mazda, διευρύνοντας συνεχώς τις επαγγελματικές δραστηριότητες του.

Προς ένδειξη σεβασμού, ο Όμιλος Συγγελίδη, θα παραμείνει σήμερα (24/03) κλειστός και η κηδεία του Γιώργου Συγγελίδη θα διεξαχθεί στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, σε στενό οικογενειακό κύκλο.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!