Στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ελλάδα ανέβηκε τον Ιανουάριο η Opel

Η Opel ανέβασε σημαντικά τις πωλήσεις της, κατακτώντας την πρώτη θέση μέσα στον Ιανουάριο του 2023.

Στην πρώτη θέση των πωλήσεων στην Ελλάδα ανέβηκε τον Ιανουάριο η Opel

Η Opel ανέβασε σημαντικά τις πωλήσεις της, κατακτώντας την πρώτη θέση μέσα στον Ιανουάριο του 2023.

Με φόρα μπήκε στο 2023 για την αγορά αυτοκινήτου, με την Opel να είναι αυτή που ξεχώρισε, αφού έκανε εντυπωσιακή πορεία μέσα στον Ιανουάριο, που της χάρισε την πρώτη θέση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα η Opel τον πρώτο μήνα του 2023 έκανε ρεκόρ πωλήσεων με συνολικά 1.393 ταξινομήσεις και μερίδιο αγορά που φτάνει το 13,1%. Σε συνδυασμό, επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα της Opel άγγιξαν τις 1.437 ταξινομήσεις με το μερίδιο να είναι 12,3%.

Προεξέχων μοντέλο αυτής της ανόδου ήταν το Corsa, το οποίο ανέβηκε στην πρώτη θέση των πωλήσεων ανεξαρτήτως κατηγορίας. Φυσικά κυριάρχησε και στη δική του κατηγορία των supermini, ενώ η ηλεκτρική του εκδοχή Corsa-e ήταν επίσης πρώτη στην κατηγορία των «B» ηλεκτρικών.

Το Corsa διέγραψε αυτή την ανοδική πορεία χάρη και στην πλήρη γκάμα κινητήρων που διαθέτει. Εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel, με απόδοση από 75 ατμοσφαιρικούς ίππους στην εισαγωγική του έκδοση, αλλά και με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.2 PureTech με 100 ή 130 ίππους, ανάλογα με την έκδοση, σε συνδυασμό με χειροκίνητο 6άρι κιβώτιο ταχυτήτων ή αυτόματο 8άρι.

Η έκδοση diesel αποτελεί την οικονομική λύση, όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου και απευθύνεται σε κοινό που πραγματοποιεί πολλά χιλιόμετρα, έχοντας κάτω από το καπό του ένα 1.500άρη turbo κινητήρα με 100 ίππους και πλούσια ροπή.

Την γκάμα συμπληρώνει το αμιγώς ηλεκτρικό Corsa-e που διακρίνεται για την αθόρυβη λειτουργία του, αλλά και τις… ηλεκτρικές επιδόσεις, με άμεση απόκριση στο γκάζι και δύναμη που φτάνει τους 136 ίππους και τα 260 Nm ροπής.

Στην ανοδική πορεία συνέβαλαν με τη σειρά τους και τα SUV της Opel, τα Crossland, Mokka και Grandland, που είναι διαθέσιμα σε δύο κατηγορίες, αυτή των B-SUV και C-SUV.

2020 Opel Mokka-e

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!