Ποδηλατόδρομος από το ΣΕΦ έως τη Βουλιαγμένη

Περιλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, από τον Πειραιά έως το Σούνιο

Ποδηλατόδρομος από το ΣΕΦ έως τη Βουλιαγμένη

Περιλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής, από τον Πειραιά έως το Σούνιο

Επεμβάσεις σε μήκος 70 χλμ., από τον Πειραιά έως το Σούνιο, προβλέπονται για τη δημιουργία της επονομαζόμενης Αθηναϊκής Ριβιέρας. Το σχέδιο ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής παρουσιάστηκε στην Μαρίνα Γλυφάδας.

«Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να ξαναπάρει τη θέση της στη μεγάλη συμφωνία του κόσμου, αντιμετωπίζοντας όμως με θάρρος τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Για ένα πιο πράσινο μέλλον, ένα ψηφιακό μέλλον, ένα μέλλον τελικά το οποίο θα προσφέρει στους πολίτες την ποιότητα ζωής που αυτή η πόλη, αυτή η περιφέρεια, αυτός ο αστικός ιστός του λεκανοπεδίου έχει τη δυνατότητα να προσφέρει» σημείωσε κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός.

Αθηναϊκή Ριβιέρα 70 χιλιομέτρων

Οι παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί θα προχωρήσουν στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης ανάπλασης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων Δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Το έργο θα έχει συνολικό μήκος περίπου 70 χλμ. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο 22 χλμ., ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

«Το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία διότι σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εκτός από πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο, το σχέδιο περιλαμβάνει χώρους άθλησης, χώρους για τα παιδιά και χώρους αναψυχής. Παράλληλα σε όλη την Αττική θα κατασκευαστεί Μητροπολιτικό Δίκτυο Ποδηλάτου, συνολικού μήκους άνω των 100 χλμ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!