Εργασίες στη “Γέφυρα Ροσινιόλ” στον Κηφισό

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησαν οι εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου (Γέφυρα Ροσινιόλ) στον Κηφισό.

Εργασίες στη “Γέφυρα Ροσινιόλ” στον Κηφισό

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, ξεκίνησαν οι εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου (Γέφυρα Ροσινιόλ) στον Κηφισό.

Ξεκίνησαν οι εργασίες στον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου (Γέφυρα Ροσινιόλ), στο πλαίσιο του περιφερειακού στρατηγικού σχεδίου επτά αξόνων για τον Κηφισό, που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και των υποδομών.

Οι εργασίες αφορούν στην άρση της επικινδυνότητας της γέφυρας, την αποκατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων μέσω του οποίου αποχετεύονται τα ύδατα του καταστρώματος της γέφυρας και θα εκτελεστούν με το έργο «’Αρση επικινδυνοτήτων σε γέφυρες της Λ. Κηφισού» (Ανισόπεδος κόμβος Δυρραχίου και ανισόπεδος κόμβος Πίνδου) προϋπολογισμού 140.000 ευρώ. Οι παρεμβάσεις γίνονται χωρίς διατάραξη της κυκλοφοριακής ροής σε ένα εκ των κεντρικότερων σημείων του οδικού δικτύου, όπου καθημερινά διέρχονται περισσότεροι από 120.000 οδηγοί.

Με αφορμή τη συνέχιση των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης επισήμανε: «Οι εργασίες συντήρησης στις κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, βελτιώνουν σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα συνεχιστούν χωρίς διακοπή. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε θέσει σε πλήρη τροχιά εφαρμογής το στρατηγικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και για την κεντρικότερη οδική αρτηρία του λεκανοπεδίου. Με κομβικές παρεμβάσεις, ενισχύουμε σημαντικά την οδική ασφάλεια στη Λεωφόρο Κηφισού, στην οποία είναι ήδη σε εξέλιξη εργασίες συντήρησης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!