Power Pass Ιουνίου: Η καταβολή της επιδότησης και οι προϋποθέσεις

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, η πίστωση της επιδότησης ρεύματος “Power Pass” για τους λογαριασμούς του Ιουνίου, στους δικαιούχους.

Power Pass Ιουνίου: Η καταβολή της επιδότησης και οι προϋποθέσεις

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, η πίστωση της επιδότησης ρεύματος “Power Pass” για τους λογαριασμούς του Ιουνίου, στους δικαιούχους.

Προ των πυλών είναι η καταβολή της δεύτερης επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος, “Power Pass”, στους δικαιούχους και για λογαριασμούς που αφορούν τον μήνα Ιούνιο. Η πιο πιθανή τελική ημερομηνία για την πίστωση του αντίστοιχου ποσού, είναι σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως οι δικαιούχοι ανέμεναν την πίστωση της επιδότησης γύρω στα τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο υπήρξε καθυστέρηση επειδή η εταιρεία που ανέλαβε το έργο είχε πρόβλημα με την άντληση στοιχείων με ένα συγκεκριμένο πάροχο, όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Επισημαίνεται πως το ποσό αυτό, αφορά τους λογαριασμούς ρεύματος Ιουνίου, ενώ δεν θα χρειαστεί να υποβάλλεται νέα αίτηση καθώς ισχύει η παλιά. Στην περίπτωση που έχετε κάνει λάθος στην αρχική σας αίτηση, σημειώνεται πως δεν μπορεί να γίνει διόρθωση.

Επιπλέον, η ενημέρωση των δικαιούχων θα γίνει μέσω email ή sms και θα συνυπολογιστεί και το ποσό του Power Pass που είχε ήδη καταβληθεί. H κατάθεση θα γίνει σε δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό. Στην περίπτωση που έχετε υποβάλλει λανθασμένα το IBAN σας, δεν μπορεί να διορθωθεί.

Οι δικαιούχοι του Power Pass:

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος (Power Pass) ήταν οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με:

  • καθαρό οικογενειακό τους εισόδημα μετά φόρων δεν ξεπερνούσε τις 45.000 ευρώ, με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2020
  • ΑΦΜ που καταχωρήθηκε στην πλατφόρμα και δεν έχει δηλωθεί ήδη ως εξαρτώμενο μέλος σε αίτηση που έχει υποβληθεί από άλλο πρόσωπο

Ποιοι δεν δικαιούνται Power Pass:

Από την άλλη μεριά, δεν είναι δικαιούχοι του Power Pass για τον Ιούνιο:

  •  όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση εντός της προθεσμίας
  • όσοι δεν πληρώθηκαν ούτε την πρώτη φορά.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!