Λεωφόρος Κηφισού: Νέα ασφαλτόστρωση και φώτα Led μέχρι τέλος Αυγούστου

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη λεωφόρο Κηφισού, με τον νέο φωτισμό να ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Λεωφόρος Κηφισού: Νέα ασφαλτόστρωση και φώτα Led μέχρι τέλος Αυγούστου

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη λεωφόρο Κηφισού, με τον νέο φωτισμό να ολοκληρώνεται μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν τα οδικά έργα στη λεωφόρο Κηφισού, στη βάση του στρατηγικού σχεδίου 7 αξόνων για την βελτίωση της κεντρικότερης οδικής αρτηρίας του λεκανοπεδίου, που ήδη έχει ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Αττικής.
Γ. Πατούλης: « Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλής για όλους τους χρήστες»
Ήδη ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο καθοδικό ρεύμα του Κηφισού προς Πειραιά, από την Αττική οδό μέχρι και τον ανισόπεδο κόμβο της Δυρραχίου. Ειδικότερα, τοποθετήθηκε νέος αντιολισθητικός ασφαλτοτάπητας αθόρυβης κύλισης, έγιναν νέες διαγραμμίσεις, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων φωτιστικών με νέα φωτιστικά χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης τύπου Led.
Επισημαίνεται πως μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση των φωτιστικών παλαιού τύπου από τα νέα, στον αυτοκινητόδρομο, ενώ θα έχει τοποθετηθεί και ο νέος αρχιτεκτονικός φωτισμός στην πρώτη γέφυρα της λεωφόρου και συγκεκριμένα στο ανισόπεδο κόμβο Κηφισού – Πέτρου Ράλλη.
Παράλληλα στη Λ. Κηφισού έχουν ήδη τοποθετηθεί 5 σύγχρονες ηλεκτρονικές πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων (fullmatrix) για την άμεση πληροφόρηση των οδηγών, τόσο για τους χρόνους διαδρομής όσο και για τα έκτακτα συμβάντα. Πολυτίμη είναι και συνδρομή των οχημάτων οδικής ασφάλειας της περιφέρειας Αττικής (βαν) τα οποία επιχειρούν όλο το εικοσιτετράωρο, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των χρηστών του οδικού δικτύου.
Οι εργασίες στον Κηφισό θα συνεχιστούν με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς, μέχρι να ολοκληρωθεί η καθολική συντήρηση και αναβάθμιση του κεντρικότερου οδικού άξονα του Λεκανοπεδίου.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει: «Ένας από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αττικής η Λεωφόρος Κηφισού, εκσυγχρονίζεται και γίνεται ασφαλής για όλους τους χρήστες. Θα συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική και με γρήγορους ρυθμούς τις ανάλογες εργασίες σε όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας μας, καθώς η προστασία της ζωής είναι για εμάς προτεραιότητα».
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!