Στην τελική ευθεία για τη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Το έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα-Αστικός Περίπατος», αφορά στην αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη.

Στην τελική ευθεία για τη ανάπλαση του παραλιακού μετώπου

Το έργο «Αθηναϊκή Ριβιέρα-Αστικός Περίπατος», αφορά στην αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη.

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο ανάπλασης «Αθηναϊκή Ριβιέρα-Αστικός Περίπατος», με την υποβολή του σχετικού τεχνικού δελτίου, το οποίο θα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, τον εντεταλμένο σύμβουλο ΤΑΙΠΕΔ, Π. Σταμπουλίδη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκα.

Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με δικαιούχους φορείς υλοποίησης την Περιφέρεια Αττικής και το ΤΑΙΠΕΔ και είναι προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί μέρος μίας συνολικής δράσης προϋπολογισμού περίπου 475 εκατ. ευρώ και αφορά την αναδιαμόρφωση του παραλιακού μετώπου από την Καλλιθέα έως και τη Βουλιαγμένη και περιλαμβάνει δημιουργία ποδηλατοδρόμων, ενοποιήσεις χώρων, πεζοδρόμους και άλλες εγκαταστάσεις.

Ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής ενέκρινε τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του ΤΑΙΠΕΔ καθώς και τους όρους της. Αντικείμενο του επιλέξιμου έργου είναι η ενοποίηση της ακτογραμμής από τον Δήμο Καλλιθέας έως το Δημαρχείο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Καλύπτει έξι δήμους (Καλλιθέας, Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης). Πρόκειται να δημιουργηθεί ένα ενιαίο δίκτυο με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Υπολογίζεται ότι το έργο θα καλύψει περί τα 13,5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η υλοποίηση της επένδυσης θα ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

«Η παρέμβαση θα βελτιώσει με ουσιαστικό τρόπο την εικόνα αλλά και την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και θα συμβάλει στην αναπτυξιακή προοπτική του λεκανοπεδίου», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!