Τροχαία: Ραγδαία αύξηση στις επικίνδυνες παραβάσεις

Τα αποτελέσματα “σαφάρι” της Τροχαίας για επικίνδυνες παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα για τον μήνα Αύγουστο, είναι εντυπωσιακά.

Τροχαία: Ραγδαία αύξηση στις επικίνδυνες παραβάσεις

Τα αποτελέσματα “σαφάρι” της Τροχαίας για επικίνδυνες παραβάσεις σε όλη την Ελλάδα για τον μήνα Αύγουστο, είναι εντυπωσιακά.

Πρωτιά στις σοβαρές τροχονομικές παραβάσεις έχουν οι κάτοικοι της Αττικής, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί η Κρήτη και έπειτα η  Θεσσαλία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα «σαφάρι» της Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου.

Ειδική εξόρμηση πραγματοποίσε η Τροχαία Αττικής για «κόντρες» και άλλες επικίνδυνες παραβάσεις στην παραλιακή Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου και από τους ελέγχους που έγιναν σε ΙΧ αυτοκίνητα, πάνω από το 63% των οδηγών βρέθηκαν παραβάτες.

Σχετικά με τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν σε όλη τη χώρα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το 71% αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, παράνομη στάθμευση, μη χρήση προστατευτικού κράνους, έλλειψη άδειας ικανότητας οδήγησης και μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι, οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ. σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το διάστημα από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2022, διενεργήθηκαν 97.387 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 22.962 παραβάσεις. Από τις παραπάνω παραβάσεις οι 4.171 βεβαιώθηκαν στην Αττική, οι 3.243 στην Κρήτη και  2.109 στη Θεσσαλία.

Οι παραβάσεις στην παραλιακή οδό Αθηνών Σουνίου:

Στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 1 Αυγούστου έως 7 Αυγούστου 2022, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 442 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 280 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!