Σχεδιάζεται η υπογειοποίηση της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα δοθεί η λύση σχετική με το θέμα, με στόχο, ο Πειραιάς να γίνει συγκοινωνιακός κόμβος.

Σχεδιάζεται η υπογειοποίηση της γραμμής 1 του ΗΣΑΠ στον Πειραιά

Μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα δοθεί η λύση σχετική με το θέμα, με στόχο, ο Πειραιάς να γίνει συγκοινωνιακός κόμβος.

Για τα σημαντικά έργα στον Πειραιά, που θα καταστήσουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας έναν πραγματικό συγκοινωνιακό κόμβο, μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής στο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 1 και στον κ. Χάρη Παυλίδη και την κ. Σοφία Φίκα.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε ειδικότερα ότι μέσα στο 2022 θα δοθεί λύση στο ζήτημα της υπογειοποίησης της Γραμμής 1 (ΗΣΑΠ). Ένα μεγάλο έργο, το οποίο -όπως επισήμανε- συζητείται από το 2008, είχε γίνει μελέτη, αλλά ποτέ δεν έγινε πραγματικότητα.

«Ο Ηλεκτρικός-να μη γελιόμαστε- κόβει αυτή τη στιγμή την πόλη στα δύο. Θα γίνει μία πολεοδομική ανάπλαση, θα γίνει υπογειοποίηση. Θα είμαστε έτοιμοι μέσα στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες, μαζί με το Δήμαρχο, να επικαιροποιήσουμε τη μελέτη και να πούμε πότε θα ξεκινήσει το έργο, πόσα χρήματα θα στοιχίσει, πότε θα ολοκληρωθεί και πως θα χρηματοδοτηθεί», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Υπενθύμισε ότι πριν από ενάμιση χρόνο παραδόθηκαν στο επιβατικό κοινό τρεις σταθμοί του Μετρό προς Πειραιά (Νίκαια, Κορυδαλλός και Αγία Βαρβάρα), παρά τις “Κασσάνδρες”. Και δήλωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα παραδοθούν και οι τρεις επόμενοι σταθμοί, Μανιάτικα, Δημοτικό Θέατρο και Πειραιάς. «Έτσι ώστε να πετύχουμε το προφανές, το οποίο όμως για πολλές δεκαετίες δεν ήταν προφανές: Να ενώσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μέσα σε 50 λεπτά με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Αναφέρθηκε επίσης στα υπόλοιπα σημαντικά έργα για τον ευρύτερο Πειραιά, όπως η δυτική περιφερειακή οδός του Αιγάλεω, που θα “ξεμπλοκάρει” το κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στο Σχιστό και το Σκαραμαγκά, καθώς και στο ξεμπλοκάρισμα της υποθαλάσσιας σήραγγας Σαλαμίνα – Πέραμα, για την οποία αναμένεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!