Αττική Οδός: Άγνωστο πότε θα αρχίσει η καταβολή των 2.000 ευρώ

Δεν υπήρξε ουσιαστική δέσμευση της εταιρείας στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Αττική Οδός: Άγνωστο πότε θα αρχίσει η καταβολή των 2.000 ευρώ

Δεν υπήρξε ουσιαστική δέσμευση της εταιρείας στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

Διαδικασία που θα κρατήσει αρκετό καιρό φαίνεται πως θα είναι η καταγραφή όλων των οχημάτων που είχαν εγκλωβιστεί στην Αττική Οδό από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και την Πέμπτη, ώστε στη συνέχεια να αρχίσει η καταβολή της αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά όχημα. Και αυτό διότι στη συνάντηση που είχαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν έδωσαν ακριβή ημερομηνία για το πότε θα αρχίσει η καταβολή του ποσού.

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ζητήθηκε από την Αττική Οδό η άμεση καταβολή του ποσού σε όσους το δικαιούνται, καθώς και η επιτάχυνση της διαδικασίας καταβολής. “Η εταιρεία επανέλαβε τη δέσμευσή της για την καταβολή του ποσού, ενώ συμφώνησε τις επόμενες ημέρες να παρουσιάσει στο υπουργείο τον ακριβή τρόπο με τον οποίο θα γίνει η καταβολή”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά την Επιτροπή Διερεύνησης που συγκρότησε το Υπουργείο για τη διερεύνηση όσων έγιναν στην Αττική Οδό, “επισημάνθηκε στην εταιρεία ότι μετά την απόφαση του Υπουργού Κ. Καραμανλή για  συγκρότηση της Επιτροπής του νόμου 4663/2020 (για τη διερεύνηση των ευθυνών από το «κλείσιμο» της κυκλοφορίας στην Αττική οδό), θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που θα ζητηθούν έτσι ώστε να υποβληθεί το πόρισμα εντός 20 ημερών”.

Δείτε ακόμα: 10 αναπάντητα ερωτήματα για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!