Αττική Οδός: Μετά την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού θα μιλήσουμε για τις ευθύνες κάθε φορέα

Η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι θα δοθούν 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα

Αττική Οδός: Μετά την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού θα μιλήσουμε για τις ευθύνες κάθε φορέα

Η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι θα δοθούν 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα

Σε δεύτερο χρόνο θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της διαδικασίας για την καταβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά όχημα που εγκλωβίστηκε στην Αττική Οδό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Παράλληλα αναφέρει ότι θα τοποθετηθεί για το γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα, αφού απεγκλωβιστούν από τον αυτοκινητόδρομο όλοι οι οδηγοί.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι οδηγοί έχουν εγκαταλείψει τα οχήματά τους μέσα στην Αττική Οδό, μπορούν να τα παραλάβουν κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική στο τηλέφωνο 199. Νωρίτερα, με εντολή του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, συγκροτήθηκε Επιτροπή Διερεύνησης για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου, “το νομικό πλαίσιο για την απόδοση ευθυνών στους παραχωρησιούχους όταν κλείνουν οι αυτοκινητόδρομοι, θεσπίστηκε από την παρούσα κυβέρνηση το 2020, για να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο και μετά να μην επιβάλλονται κυρώσεις σε κανέναν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε χθες στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα. Οι τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας θα ανακοινωθούν σε δεύτερο χρόνο, εφόσον ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των οχημάτων από τις αρμόδιες αρχές.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι άνθρωποι της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ επιχειρούν, μαζί με την Αστυνομία, τον Στρατό και την Πυροσβεστική, στους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας, προκειμένου να απεγκλωβιστούν και τα τελευταία οχήματα με τους επιβάτες τους, με ασφάλεια, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Μετά και τον απεγκλωβισμό του τελευταίου οδηγού η εταιρεία θα τοποθετηθεί για τα γεγονότα και τις ευθύνες που αναλογούν στον κάθε εμπλεκόμενο φορέα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!