Νέα πεζοδρόμια στην Αθήνα, φιλικά προς το περιβάλλον

Το έργο αποκατάστασης είναι συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ

Νέα πεζοδρόμια στην Αθήνα, φιλικά προς το περιβάλλον

Το έργο αποκατάστασης είναι συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το Δήμο Αθηναίων το μεγαλύτερο έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων στην πόλη, από την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, προβλέπει ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2023 θα έχουν ολοκληρωθεί συνολικά 410 νέα, σύγχρονα και ασφαλή πεζοδρόμια, που θα αλλάξουν ριζικά την όψη της πόλης.

Αυτή την περίοδο, ανακατασκευάζονται τα πεζοδρόμια στις οδούς Πλαταιών και πλατείας Αγίας Μαρκέλλας (3ο δημοτικό διαμέρισμα), ενώ ήδη, από τον περασμένο Ιούλιο που εκτελούνται οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα», έχουν ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια στους παρακάτω δρόμους: Σίνα, Βησσαρίωνος, Φαβιέρου, Ακομινάτου (1ο δημοτικό διαμέρισμα), Ηούς, Αμφιπόλεως (3ο δημοτικό διαμέρισμα), Κίου (5ο δημοτικό διαμέρισμα).

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, κάθε νέο πεζοδρόμιο της Αθήνας είναι κατασκευασμένο από ψυχρά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον(μάρμαρο, τσιμεντόπλακες, σκυρόδεμα με ψηφίδες στην επιφάνειά τους), συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Με τα σύγχρονα αυτά υλικά ελέγχεται το φαινόμενο της λεγόμενης «αστικής θερμικής νησίδας» και δεν επιβαρύνεται η περιοχή παρέμβασης από τις υψηλές θερμοκρασίες που συγκρατούνται στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στα κτίρια της πόλης.

«Η Αθήνα, μέρα με τη μέρα, αποκτά τα πεζοδρόμια που αξίζουν σε μία σύγχρονη μητρόπολη. Μία πόλη που σέβεται τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, προσφέροντας ασφάλεια και άνεση στη μετακίνησή τους, αλλά και μία πόλη που σέβεται με πράξεις το περιβάλλον. Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει να εργάζεται στην κατεύθυνση της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας, με γνώμονα την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους», τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του έργου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και προτείνονται εναλλακτικές οδοί, ώστε να μην εμποδίζεται η μετακίνηση των πεζών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!