Νέοι κρατούμενοι απέκτησαν δίπλωμα παρακολούθησης εργαστηρίου μηχανολογίας αυτοκινήτων

Τα διπλώματα απονεμήθηκαν από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Νέοι κρατούμενοι απέκτησαν δίπλωμα παρακολούθησης εργαστηρίου μηχανολογίας αυτοκινήτων

Τα διπλώματα απονεμήθηκαν από τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη

Σε εκδήλωση στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα έγινε η απονομή Διπλωμάτων Παρακολούθησης Εργαστηρίου Μηχανολογίας Αυτοκινήτων σε κρατούμενους. Τα διπλώματα απένειμε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου. Η συγκεκριμένη δράση υλοποιήθηκε από την «ΕΠΑΝΟΔΟ», ΝΠΙΔ Φορέα εποπτευόμενο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που έχει την αρμοδιότητα κοινωνικής επανένταξης αποφυλακιζομένων και αποφυλακισμένων.

Εντάσσεται στο εγκεκριμένο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Convicts Upskilling Pathways» (CUP) που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ και αναπτύσσεται σε 4 ευρωπαϊκές χώρες.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αναπτυσσόμενων συνεργειών της «ΕΠΑΝΟΔΟΥ» με το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ)«Πάνος Μυλωνάς».

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα παρακολούθησης του Εργαστηρίου σε 12 νέους κρατούμενους και ακολούθησε συζήτηση μαζί τους, όπου υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης ως πυρήνα του σωφρονισμού και της κοινωνικής επανένταξης και επισημάνθηκε ο ρόλος της Πολιτείας και λοιπών Φορέων ως ουσιαστικών αρωγών στις προσπάθειες αυτές.

«Αν και θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως το τέλος μιας διαδρομής αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, ωστόσο, βαθιά πεποίθησή μου είναι ότι συνιστά μια νέα αφετηρία. Αποτελεί την απαρχή μιας μακράς διαδικασίας δια βίου επιμόρφωσης 12 νέων συνανθρώπων μας που δύναται να τους οδηγήσει να θέσουν νέες, γερές βάσεις για την απασχόλησή τους σε έναν επαγγελματικό κλάδο που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αξιοσημείωτη ζήτηση και συνακόλουθα ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, η πρώην Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Ξένια Δημητρίου, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών του Τμήματος Ανηλίκων Σοφία Σισμανίδου, η Πρόεδρος του ΝΠΙΔ «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η Πρόεδρος του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» Βασιλική Μυλωνά, ο δημοσιογράφος-εκπαιδευτικός κ. Τάκης Πουρναράκης, ο Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων της Kosmocar Α.Ε. Νίκος Μαρτίνος καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελμάτων του χώρου της αυτοκίνησης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!