Ο Οδηγός Michelin Αθήνας προτείνει νέα εστιατόρια

Δύο νέα εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin και ένα νέο εστιατόριο με Michelin Bib Gourmand

Ο Οδηγός Michelin Αθήνας προτείνει νέα εστιατόρια

Δύο νέα εστιατόρια με ένα αστέρι Michelin και ένα νέο εστιατόριο με Michelin Bib Gourmand

O νέος Οδηγός MICHELIN Αθήνας 2021 παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες. Η έκδοση για το 2021 περιλαμβάνει 2 εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Ένα Αστέρι MICHELIN: To CTC προστέθηκε στον Οδηγό MICHELIN πριν από 5 χρόνια και πρόσφατα μεταφέρθηκε σε νέα τοποθεσία. Ο έμπειρος chef και ιδιοκτήτης του, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, ταξιδεύει τους επισκέπτες του με ένα «Voyage» 11 πιάτων, που εμπνέεται από τη γαστρονομική ιστορία της Ελλάδας και αναμειγνύει υπέροχες γεύσεις, με διακριτική καινοτομία και πρωτοτυπία. Η ενθουσιώδης ομάδα του service συμβάλλει στη δημιουργία μίας γοητευτικής – και πραγματικά αξέχαστης – ολοκληρωμένης εμπειρίας.

Το Pelagos είναι μία νέα προσθήκη στον Οδηγό του 2021, υπό τα ηνία του Head Chef Luca Piscazzi, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της ομάδας του εστιατορίου La Dame de Pic στο Λονδίνο, που έχει Δυο Αστέρια MICHELIN. Αυτό το στυλάτο, διακριτικό εστιατόριο βρίσκεται μέσα στο Ξενοδοχείο Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, και προσφέρει εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Η κουζίνα του βασίζεται στα θαλασσινά και αναμειγνύει εκλεπτυσμένες Γαλλικές τεχνικές με εξαιρετικές Μεσογειακές πρώτες ύλες. Χαρακτηρίζεται από δημιουργικότητα, στυλ και τολμηρές αλλά ταυτόχρονα αρμονικές γεύσεις.

Για ακόμα μία χρονιά, τα Δύο Αστέρια MICHELIN της διατηρεί η Σπονδή και το Ένα Αστέρι MICHELIN τους το Botrinis, η Hytra και το Βαρούλκο Seaside.

Δύο εστιατόρια – το Nolan και το Οικείο – διατηρούν το MICHELIN Bib Gourmand τους για το 2021. Με MICHELIN Bib Gourmand βραβεύεται φέτος και το Cerdo Negro 1985, μία νέα προσθήκη στον Οδηγό. Σε αυτήν τη μικρή ταβέρνα, τα αδέλφια Κωνσταντίνος και Γιώργος έχουν συνδυάσει την Ελληνική κληρονομιά με το πάθος τους για την Ισπανική κουζίνα. Τα πιάτα τους, που προσφέρουν μεγάλη αξία με τις γενναιόδωρες μερίδες τους, μαγειρεμένα κυρίως σε φωτιά με ξύλα, ξεχειλίζουν από γεύσεις. Τα δύο αδέλφια είναι υπέροχοι οικοδεσπότες και η ατμόσφαιρα είναι ζωντανή, όταν η ένταση της μουσικής ανεβαίνει.

Πέντε εστιατόρια προστέθηκαν στις επιλογές του Οδηγού για το 2021:

  • To Aleria βρίσκεται σε μία προσεκτικά αναπαλαιωμένη κατοικία του 19ου αιώνα και το διαμάντι στο στέμμα του είναι η υπέροχη αυλή του. Κλασσικές Ελληνικές πρώτες ύλες παρουσιάζονται σε ενδιαφέροντες, πολύχρωμους συνδυασμούς.
  • Στο Le Pavillon, ο ιδιοκτήτης chef καλωσορίζει κάθε επισκέπτη προσωπικά. Η κουζίνα, που εστιάζει στα θαλασσινά, σέβεται τις κλασσικές τεχνικές αλλά οι γεύσεις είναι πιο λεπτές από το σύνηθες Μεσογειακό ύφος.
  • Το Okio διαθέτει cool και χαλαρή ατμόσφαιρα. Πρωτότυπες πινελιές προστίθενται στις παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις για να δημιουργήσουν ζωηρά πιάτα, με μερικές τολμηρές Ασιατικές γεύσεις, εστιάζοντας, μεταξύ άλλων, σε θαλασσινά και οστρακοειδή.
  • Το όμορφο art deco Athénéέχει ανακαινιστεί, με αγάπη, από μία δεμένη ομάδα και έχει γίνει ξανά βασικό σημείο συνάντησης στην πόλη. Ανοιχτό όλη μέρα, προσφέρει επιλογές για όλους, από κλασσικά Ελληνικά πιάτα μέχρι sushi και afternoon tea.
  • To Annie Fine Cooking είναι ένα σπιτικό εστιατόριο, πολύχρωμα διακοσμημένο, που ξεχύνεται στο δεντροφυτεμένο δρόμο. Η κουζίνα του είναι μια γιορτή για τις πρώτες ύλες της χώρας, με φυσικές γεύσεις και μία διακριτή ισορροπία μεταξύ γλυκών και ξινών γεύσεων, που ξεχωρίζει.

Ο Gwendal Poullennec, Διεθνής Διευθυντής των Οδηγών MICHELIN, δήλωσε: «Η φιλοξενία είναι εγγενές χαρακτηριστικό της Ελληνικής κουλτούρας και τα εστιατόρια που προτείνουμε στην Αθήνα αποδεικνύουν ότι παραμένει θερμή και ειλικρινής, όπως πάντα. Οι τοπικές πρώτες ύλες και, ακόμα περισσότερο, τα τοπικά κρασιά από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα, έχουν έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και είναι υπέροχο που οι επισκέπτες μπορούν, έτσι, να αισθανθούν κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Η Αθήνα διαθέτει εστιατόρια για όλες τις περιστάσεις που αποτυπώνουν πραγματικά την καλύτερη πλευρά αυτής της φανταστικής πόλης».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!