Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνθηκαν 2.255 αυτοκίνητα τα τελευταία δύο χρόνια

Κατά το ίδιο διάστημα, τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν και 1.607 δίκυκλα

Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνθηκαν 2.255 αυτοκίνητα τα τελευταία δύο χρόνια

Κατά το ίδιο διάστημα, τα συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν και 1.607 δίκυκλα

Χιλιάδες θέσεις στάθμευσης απελευθερώθηκαν στους δρόμους της Αθήνας τα τελευταία χρόνια, μέσω της απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων, οι άνθρωποι της καθαριότητας απομάκρυναν από τους δρόμους της Αθήνας, μέσα σε μια διετία, 1.607 δίκυκλα και 2.255 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 3.862 οχήματα. Κατά μέσο όρο, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων απομακρύνουν σε μηνιαία βάση περίπου 160 οχήματα, απελευθερώνοντας νέες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες είναι πολύτιμες, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης.

Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί  σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο δεν επιβαρύνει απλώς την αισθητική της πόλης, αλλά επίσης αποτελεί πηγή περιβαλλοντικής ρύπανσης. Γι’ αυτό το λόγο, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αυτοκίνητα προωθούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 98%.

Oι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, προκειμένου να ενημερώνουν τον Δήμο Αθηναίων για εγκαταλελειμμένα δίκυκλα και αυτοκίνητα στην περιοχή τους.  

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!