410 νέα πεζοδρόμια στην Αθήνα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Το σχετικό έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ

410 νέα πεζοδρόμια στην Αθήνα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια

Το σχετικό έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ

Ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης των πεζοδρομίων σε αρκετούς δρόμους της πόλης, έχει θέσει σε ισχύ ο Δήμος Αθηναίων. Τα έργα έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο έτη και είναι συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ. Ήδη, στην 3η δημοτική κοινότητα της Αθήνας, έχει αποκατασταθεί η οδός Ηούς, ένα τμήμα της Τριών Ιεραρχών και βρίσκεται υπό κατασκευή η Αμφιπόλεως. Αντίστοιχα, στην 1η Δημοτική Κοινότητα αποκαθίσταται το προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρκέλλας, ενώ μέσα στον Οκτώβριο θα ξεκινήσουν ταυτόχρονες εργασίες από τέσσερα συνεργεία σε διαφορετικά διαμερίσματα, καθώς και από ένα κινητό συνεργείο για μεμονωμένες ράμπες. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση πεζοδρομίων και ενεργειακή αναβάθμιση από την 1η έως την 7η κοινότητα», προβλέπεται να δημιουργηθούν συνολικά 410 νέα πεζοδρόμια, στα 7 δημοτικά διαμερίσματα.

Το έργο δίνει έμφαση στην ενεργειακή αναβάθμιση των πεζοδρομίων, στη συγκράτηση των υψηλών θερμοκρασιών της πόλης και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Για το λόγο αυτό, στα νέα πεζοδρόμια χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά (ψυχρά και φυσικά), φιλικά προς το περιβάλλον και τον πολίτη. Παράλληλα με την ανακατασκευή και τη συντήρηση, πραγματοποιούνται διαπλατύνσεις πεζοδρομίων, αλλά και διανοίξεις οδών που διευκολύνουν την ενίσχυση του πρασίνου, με τη φύτευση δέντρων στα συγκεκριμένα σημεία. Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, σε όλη τη διάρκεια του έργου, λαμβάνονται ειδικά μέτρα προστασίας, ενώ σε οδηγούς και πεζούς προτείνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες εναλλακτικές οδοί διέλευσης για τη διευκόλυνση και ασφάλειά τους.

«Πρόκειται για ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα έχει αποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της σύγχρονης και φιλικής πόλης, αυτής για την οποία καθημερινά εργαζόμαστε στον Δήμο της Αθήνας. Τα σύγχρονα πεζοδρόμια που δημιουργούμε θα επιτρέψουν στους Αθηναίους, κάτι που θεωρούμε ότι θα έπρεπε από χρόνια να είναι αυτονόητο: Να μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στην πόλη τους και να την απολαμβάνουν. Πρώτιστο μέλημά μας σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι τα άτομα με αναπηρία και με προβλήματα στην όραση να μπορούν να κινούνται μέσα στην πόλη με αυτοπεποίθηση και ασφάλεια», τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!