Michelin CrossClimate 2 – Η νέα γενιά του ελαστικού για όλες τις εποχές

Η Michelin παρουσίασε τη νέα γενιά CrossClimate 2 του All-Season ελαστικού της

Michelin CrossClimate 2 – Η νέα γενιά του ελαστικού για όλες τις εποχές

Η Michelin παρουσίασε τη νέα γενιά CrossClimate 2 του All-Season ελαστικού της

Το Michelin CrossClimate 2 είναι ένα ελαστικό για όλες τις εποχές (All-Season), με υψηλές επιδόσεις σε όλους τους τομείς. Αυτή είναι η δεύτερη γενιά του ελαστικού, η οποία είναι διαθέσιμη ήδη στην αγορά.

Διακρίνεται για την απόδοσή του σε όλες τις καιρικές συνθήκες, συνδυάζοντας τα οφέλη ενός καλοκαιρινού ελαστικού, όσον αφορά τις επιδόσεις φρεναρίσματος σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, την ενεργειακή αποτελεσματικότητα και τη διάρκεια ζωής, με τις δυνατότητες που έχει ένα χειμερινό ελαστικό σε δύσκολες συνθήκες όπως αυτές του φρεναρίσματος σε χιόνι.

Οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνει του επιτρέπου να αποδίδει άριστα από το πρώτο έως το τελευταίο χιλιόμετρο της ζωής του, δηλαδή μέχρι το ελάχιστο επιτρεπόμενο βάθος πέλματος.

Το Michelin CrossClimate 2 ξεχωρίζει, επίσης, για τη χιλιομετρική απόδοση, χάρη στα μείγματα γόμας και στις αυτομπλοκαριζόμενες εγκοπές που μειώνουν την αντίσταση κύλισης και βελτιώνουν τη διάρκεια ζωής των ελαστικών.

Έτσι το κέρδος που προκύπτει αφορά τόσο τον οδηγό, που απολαμβάνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και για περισσότερα χιλιόμετρα τα ελαστικά, ενώ κέρδος όσον αφορά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα οι λιγότερες αλλαγές ελαστικών συνεπάγονται και λιγότερες πρώτες ύλες, αλλά και λιγότερα απόβλητα.

Το Michelin CrossClimate 2 θα είναι διαθέσιμο σε 105 διαστάσεις, για ζάντες 15 έως 20 ιντσών, γεγονός που αποτελεί κάτι σαν πρόκληση από την άποψη της διαχείρισης της παραγωγής. Ο κατάλογος περιλαμβάνει 65 νέες διαστάσεις, αύξηση 40 % σε σχέση με τον κατάλογο του προκατόχου του, το Michelin CrossClimate+.

Η γκάμα ελαστικών Michelin CrossClimate 2 κατασκευάζεται αποκλειστικά σε επτά ευρωπαϊκά εργοστάσια, κυρίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!