Νέες EQA & EQB: Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV της Mercedes-Benz έρχονται συνολικά αναβαθμισμένα με περισσότερη ευφυία και μεγαλύτερη αυτονομία έως 560 χλμ..

Νέες EQA & EQB: Ηλεκτροκίνηση χωρίς συμβιβασμούς

Τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά SUV της Mercedes-Benz έρχονται συνολικά αναβαθμισμένα με περισσότερη ευφυία και μεγαλύτερη αυτονομία έως 560 χλμ..

Η MercedesBenz, ως δημιουργός και πρωτοπόρος της αυτοκίνησης, έχει θέσει ως στόχο να αποτελεί τον ηγέτη και στην ηλεκτροκίνηση. Με όπλα τις αξίες τις οποίες πρεσβεύει διαχρονικά: την ποιότητα, την πολυτέλεια και την καινοτομία. Αξίες που συναντώνται στις ανανεωμένες EQA και EQB.

Τα δύο αμιγώς ηλεκτρικά SUV είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά, συνολικά αναβαθμισμένα, με ακόμη πιο ελκυστική εμφάνιση, περισσότερη νοημοσύνη και υψηλότερη αυτονομία που φτάνει έως και 560 χλμ. στην EQA και 536 χλμ. στην περίπτωση της EQB.

Φυσικά, όπως κάθε ηλεκτρικό μοντέλο της Mercedes-Benz, αμφότερα επωφελούνται από το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», με τις τιμές τους να ξεκινούν από 42.950 € και από 49.450 €, για την EQA και την EQB αντίστοιχα.

Ακόμη πιο ελκυστική εμφάνιση

Οι νέες EQA και EQB ελκύουν το βλέμμα με την καλλίγραμμη σιλουέτα και τις φινετσάτες λεπτομέρειες. Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η νέα, εντυπωσιακή Black Panel επιφάνεια με το μοτίβο αστεριών, με τη φωτεινή λωρίδα που συνδέει τα φώτα ημέρας των προβολέων ακριβώς από πάνω, να ολοκληρώνει την ξεχωριστή αισθητική.

Ο ανασχεδιασμένος εμπρός προφυλακτήρας προσδίδει περισσότερο δυναμισμό τονίζοντας το πλάτος του αυτοκινήτου, ενώ σχεδιαστικές αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό των πίσω φώτων. Τέσσερις νέες ζάντες αλουμινίου σε μεγέθη 18, 19 και 20 ιντσών και δύο νέα χρώματα αμαξώματος (μπλε spectral και ασημί high-tech) ολοκληρώνουν τις πινελιές ανανέωσης.

Neuer Look und noch mehr Intelligenz: EQA und EQB rundum aufgewertet A new look and even more intelligence: EQA and EQB upgraded throughout

Πιο ευχάριστο και ευφυές εσωτερικό

Το εσωτερικό έχει γίνει ακόμη πιο όμορφο, πιο εύχρηστο αλλά και πιο ευφυές. Το καινούριο τιμόνι διαθέτει χειριστήρια αφής, νέα υλικά όπως οι επενδύσεις σε καφέ ξύλο φλαμουριάς αναβαθμίζουν την αίσθηση πολυτέλειας, ενώ η κεντρική οθόνη αφής 10,25 ιντσών διατίθεται πλέον ως βασικός εξοπλισμός για όλες τις εκδόσεις των EQA και EQB, μαζί φυσικά με τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Der neue Mercedes Benz EQB The new Mercedes Benz EQB

Εκεί φιλοξενείται η νέα γενιά του προηγμένου MBUX. Διαθέτει τρία στυλ προβολής (κλασικό/σπορ/διακριτικό), τρεις τρόπους λειτουργίας (πλοήγηση/υποβοήθηση/service), καθώς και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης smartphone (χωρίς καλώδιο) μέσω Apple CarPlay ή Android Auto.

Με την ενεργοποίηση των online υπηρεσιών στην εφαρμογή Mercedes me App, προσφέρεται η δυνατότητα ενεργοποίησης λειτουργιών του οχήματος μέσω ασύρματης τεχνολογίας over-the-air (OTA), ενώ η έξυπνη φωνητική υποβοήθηση αποκτά ακόμα περισσότερες δυνατότητες διαλόγου και μάθησης, κάνοντας τον χειρισμό του MBUX ακόμη πιο εύκολο.

Στο Mercedes me Store υπάρχουν επίσης διαθέσιμα πρόσθετα Sound Experiences, αλλά και minigames όπως Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3 και κουίζ, ειδικά σχεδιασμένα για τις οθόνες αφής και για τα πλήκτρα ελέγχου αφής του καινούριου τιμονιού. Η μοναδική εμπειρία φιλοξενίας που προσφέρει η εξαιρετικά ποιοτική καμπίνα, γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική με το προαιρετικό ηχοσύστημα surround Burmester που προσφέρει την καθηλωτική εμπειρία ήχου Dolby Atmos.

Der neue Mercedes Benz EQB The new Mercedes Benz EQB

Αλλαγές στους προσφερόμενους χώρους των δύο μοντέλων δεν υπάρχουν – δεν χρειαζόταν άλλωστε. Ειδικά η EQB αποτελεί ένα θαύμα εκμετάλλευσης του εσωτερικού χώρου, προσφέροντας έως 7 θέσεις επιβατών και μεταβλητό χώρο αποσκευών έως 1.710 λίτρα!

Μεγαλύτερη αυτονομία και ευκολότερη φόρτιση

Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η αυτονομία αποτελεί το σημαντικότερο ίσως χαρακτηριστικό. Σε αυτόν τον τομέα, η Mercedes-Benz φροντίζει να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Οι μηχανικοί της Γερμανικής εταιρίας εργάστηκαν με εξαντλητική λεπτομέρεια και μπόρεσαν να αυξήσουν την αυτονομία της EQA σε έως 560 χιλιόμετρα και της EQB σε έως 536 χλμ. (κατά WLTP)!

Τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα είναι αποτέλεσμα μέτρων που περιλαμβάνουν αεροδυναμικές βελτιώσεις και ελαστικά βελτιστοποιημένης αντίστασης κύλισης.Η νέα λειτουργία μεγιστοποίησης αυτονομίας προσφέρει επίσης πλεονεκτήματα στην καθημερινή οδήγηση.

Mercedes-Benz EQB

Επίσης σημαντική είναι βέβαια και η ταχύτητα φόρτισης. Οι οδηγοί των νέων EQA και EQB δεν χρειάζεται να ανησυχούν ούτε γι’ αυτό, αφού τα δύο SUV μπορούν να φορτίσουν στο 80% της μπαταρίας τους σε μόλις 32 λεπτά!

Παράλληλα, με τη λειτουργία Plug & Charge της υπηρεσίας Mercedes me Charge, μπορούν να φορτίζουν ακόμα πιο άνετα σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης με δυνατότητα Plug & Charge: μετά τη σύνδεση στο φορτιστή η διαδικασία ξεκινά αυτόματα, χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος έλεγχος ταυτότητας του πελάτη, αφού το όχημα κι ο σταθμός φόρτισης επικοινωνούν απευθείας μέσω του καλωδίου φόρτισης.

Ευρεία γκάμα με έως 292 ίππους

Der neue Mercedes Benz EQA The new Mercedes Benz EQA

Οι επιλογές που προσφέρονται στη γκάμα των δύο μοντέλων είναι πολλές, τόσο σε επίπεδο ισχύος όσο και σε αυτονομία. Στην περίπτωση της EQA υπάρχουν τέσσερις διαθέσιμες εκδόσεις.

Η EQA 250 προσφέρει ισχύ 190 ίππων και αυτονομία έως 528 χλμ.. Η EQA 250+ προσφέρει την ίδια ισχύ και αυξημένη αυτονομία που φτάνει έως και 560 χλμ!

Der neue Mercedes Benz EQA The new Mercedes Benz EQA

Στην EQA 300 4MATIC οι 228 ίπποι συνδυάζονται με αυτονομία έως 459 km και τετρακίνηση, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η επίσης τετρακίνητη EQA 350 4MATIC με απόδοση 292 ίππων, εκρηκτική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6’’ και αυτονομία έως 459 χλμ..

Στην περίπτωση της EQB, υπάρχουν τρεις εκδόσεις: η EQB 250 + με 190 PS, η EQB 300 4MATIC με 228 PS και η EQB 350 4MATIC με 292 PS. Η αυτονομία φτάνει έως 536 χλμ. στην πρώτη και έως 448 χλμ. στις δύο πιο ισχυρές εκδόσεις.

Der neue Mercedes Benz EQB The new Mercedes Benz EQB

Για πρώτη φορά, η EQB διατίθεται προαιρετικά (στην πενταθέσια έκδοση) με διάταξη ρυμουλκούμενου και μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης 1.700 κιλά. Φυσικά, αναβάθμιση έχει γίνει και στον τομέα της ασφάλειας. Το πλούσιο πακέτο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης ενισχύεται με βελτιωμένη τεχνολογία αισθητήρων η οποία περιλαμβάνει μια νέα μονοσκοπική κάμερα πολλαπλών λειτουργιών και μια νέα εφεδρική κάμερα.

Der neue Mercedes Benz EQB The new Mercedes Benz EQB

Συμπερασματικά, οι νέες EQA και EQB δεν ανανεώθηκαν μόνο σε εμφάνιση. Βελτιώθηκαν σε ουσία, και εκτός από χώρους για μια οικογένεια και υψηλή απόδοση έως 292 ίππους, προσφέρουν πλέον αυτονομία που φτάνει έως 560 χιλιόμετρα, ευκολότερη και ταχύτατη φόρτιση από 32’, ευφυέστερο εσωτερικό και αναβαθμισμένο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, για να προσδώσουν στο πρώτο ή το επόμενο βήμα προς στην ηλεκτροκίνηση, τη μαγεία, την άνεση και την πολυτέλεια που μόνο το Αστέρι της Mercedes-Benz μπορεί να προσφέρει.

Και όλα αυτά σε δελεαστικές τιμές που με την αυξημένη επιδότηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», ξεκινούν από 42.950 € για την EQA ή από 49.450 € για την EQB.

Neuer Look und noch mehr Intelligenz: EQA und EQB rundum aufgewertet A new look and even more intelligence: EQA and EQB upgraded throughout

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!