Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom έρχεται να εξηλεκτρίσει τις επιχειρήσεις

Το ηλεκτρικό Van της Ford θα έχει αυτονομία έως 337 χιλιόμετρα, θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.011 κιλά και θα ρυμουλκεί έως 2.300 κιλά.

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom έρχεται να εξηλεκτρίσει τις επιχειρήσεις

Το ηλεκτρικό Van της Ford θα έχει αυτονομία έως 337 χιλιόμετρα, θα μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο έως 1.011 κιλά και θα ρυμουλκεί έως 2.300 κιλά.

Το νέο E-Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα στην Ευρώπη, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εξηλεκτρίσουν τα Van τους στην κατηγορία ενός τόνου, τα οποία διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις Van μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη προσφέρει νέα χαρακτηριστικά σχεδιασμένα, σύμφωνα με την Ford, με γνώμονα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία χωρητικότητας 64 kWh υποστηρίζει αυτονομία έως και 337 km και διαστήματα σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο, με πρωταρχικό στόχο την βελτίωση του κόστους ιδιοκτησίας. Χωρίς συμβιβασμούς στη μεταφορά φορτίων, προσφέρει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.011 kg, χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης με βελτιωμένη πρόσβαση  ικανότητα ρυμούλκησης που ανέρχεται σε 2.300 kg.

H Ford δίνει επιλογή ανάμεσα σε εκδόσεις που αποδίδουν 135 ή 217 ίππους. Και οι δύο έχουν ροπή που φτάνει τα 415 Nm.

Μια πλήρης φόρτιση σε οικιακό φορτιστή της Ford Pro με ισχύ 11 kW διαρκεί περίπου 6,7 ώρες. Οι πελάτες μπορούν επίσης να φορτίσουν την μπαταρία από το 10 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 39 λεπτά σε παροχή AC με ισχύ 125 kW – σε εργαστηριακές δοκιμές, μια φόρτιση 10 λεπτών προσέθεσε στην μπαταρία αυτονομία 82 km.

ford

Στο εσωτερικό υπάρχει μια νέα οθόνη αφής 13 ιντσών για το infotainment, η οποία δέχεται και ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού. Υπάρχει επίσης συνδεσιμότητα 5G ενώ το τιμόνι είναι ανακλινόμενο για αυξημένη πρακτικότητα.

Το E-Transit Custom διατίθεται σε εκδόσεις:

  • Panel van, με χωρητικότητα φόρτωσης έως 6,8 m3 και ωφέλιμο φορτίο έως 1.011 kg
  • Kombi, με μέγιστη ευελιξία όσον αφορά τον χώρο φόρτωσης και τον συνολικό αριθμό των θέσεων για τους επιβάτες που μπορούν να φτάνουν τους οκτώ
  • Trend, που συνδυάζει λειτουργικότητα και αντοχή με εξελιγμένες τεχνολογίες
  • Limited, με πρόσθετα εξοπλιστικά στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, εξωτερικές λεπτομέρειες στο χρώμα του αμαξώματος και πλήρες πακέτο εξοπλισμού για τον χώρο φόρτωσης
  • Sport, η οποία διαθέτει μοναδικά αυτοκόλλητα με ρίγες, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολυτελή καμπίνα.

Τα πρώτα E-Transit Custom θα φτάσουν στις αντιπροσωπείες σε επιλεγμένες αγορές μέσα στο καλοκαίρι του 2024 –  η διάθεση σε όλες τις αγορές της ΕΕ θα ακολουθήσει το 2025. Θα συνοδεύονται μάλιστα από εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χιλιομέτρων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!