Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Οδό

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής άνοιξε το 2023 στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας και διαθέτει φανάρια για άτομα με μερική ή ολική τύφλωση.

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στην Νέα Οδό

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής άνοιξε το 2023 στον Σ.Ε.Α. Μαλακάσας και διαθέτει φανάρια για άτομα με μερική ή ολική τύφλωση.

Η Νέα Οδός σχεδίασε και κατασκεύασε ένα σύγχρονο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον περιβάλλοντα χώρο του Σ.Ε.Α. Μαλακάσας (Σείριος).

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Σείριος άνοιξε τις πύλες του το 2023 και υποδέχθηκε μέσα σε λίγους μήνες περισσότερες από 20 τάξεις δημοτικών σχολείων.

Η Νέα Οδός και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ένωσαν δυνάμεις και προχωρήσαν στην υλοποίηση του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ στην Πράξη». Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην προώθηση της ασφαλούς ποδηλασίας μέσα από διαδραστικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες που συνδυάζουν την συνεργατική μάθηση μέσα από ομάδες, τη χρήση ψηφιακών εφαρμογών, καθώς και την πρακτική εξάσκηση σε συνθήκες δρόμου στο ασφαλές περιβάλλον του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Η Νέα Οδός έχει ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»  και το Πρόγραμμα «Ασφαλώς Ποδηλατώ», το οποίο ξεκίνησε από το 2015 και μέσω αυτού έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 10.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απ’ όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ήπειρος και Δυτική Ελλάδα).

Πλέον και με στόχο τη διεύρυνση των δράσεων που φιλοξενούνται στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, η Νέα Οδός συνεργάζεται και με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Liberty Guide Dogs ο οποίος εκπαιδεύει σκύλους οδηγούς για άτομα με μερική ή ολική τύφλωση. Μάλιστα με στόχο την ενίσχυση των σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων τοποθετήθηκαν στο πάρκο, νέοι φωτεινοί σηματοδότες με ηχητικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας, οι άνθρωποι που χρειάζονται έναν σκύλο οδηγό είναι σχεδόν 20.000 ενώ οι ενεργοί σκύλοι οδηγοί είναι μόλις 25.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!