Xiaomi: Έρχεται και στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SU7

Το 2027 υπολογίζεται να πατήσει τις ρόδες του σε ελληνικό έδαφος το Xiaomi SU7 και θα διατεθεί από τον Όμιλο Info Quest.

Xiaomi: Έρχεται και στην Ελλάδα το ηλεκτρικό SU7

Το 2027 υπολογίζεται να πατήσει τις ρόδες του σε ελληνικό έδαφος το Xiaomi SU7 και θα διατεθεί από τον Όμιλο Info Quest.

H Info Quest είναι εδώ και 8 χρόνια ο επίσημος αντιπρόσωπος της Xiaomi στην ελληνική αγορά. Μέσα σε αυτό το διάστημα, η κινεζική εταιρεία κατόρθωσε να αναρριχηθεί σε υψηλές θέσεις, όσον αφορά τις πωλήσεις και τα μερίδια αγοράς σε διάφορες κατηγορίες τεχνολογικών προϊόντων.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου του ομίλου, κ. Θεόδωρου Φέσσα, καθώς και της Αντιπροέδρου κα. Ευτυχία Κουτσουρέλη στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η Info Quest θα γίνει ο επίσημος μεταπωλητής και του SU7, του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Xiaomi.

Η Xiaomi έκανε πρόσφατα το ντεμπούτο της στην αυτοκινητοβιομηχανία με το SU7, ένα αμιγώς ηλεκτρικό sedan με στόχο να ανταγωνιστεί το Tesla Model 3. Αμέσως μετά την αποκάλυψη του νέου της αυτοκινήτου, χιλιάδες κόσμου μπήκαν στο site της εταιρείας προκειμένου να βάλουν την δική τους παραγγελία. Μέσα σε 4 λεπτά από το άνοιγμα των παραγγελιών την Πέμπτη 28 Μαρτίου, 10.000 άνθρωποι στην Κίνα έκαναν προπαραγγελία το νέο όχημα της Xiaomi. Μετά από 27 λεπτά συγκεντρώθηκαν 50.000 παραγγελίες, ενώ στο τέλος της ημέρας, οι παραγγελίες είχαν φτάσει στις 90.000 για το νέο μοντέλο.

Αυτή η τεράστια εμπορική επιτυχία υπερκάλυψε τον προγραμματισμό της φετινής παραγωγής, με την αναμονή να υπολογίζεται σε παραπάνω από χρόνο.

Η κα. Κουτσουρέλη σημείωσε πως τα αυτοκίνητα της Xiaomi στην ελληνική αγορά θα συνοδεύονται από ένα ολόκληρο «οικοσύστημα υποστήριξης». Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και ένα νέο δίκτυο ταχυφορτιστών, καθώς και τμήμα τεχνικής υποστήριξης. Το οικοσύστημα θα υπάγεται στη νέα ομπρέλα «Human x Car x Home», που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Η Info Quest υπολογίζει πως για να στηθεί αυτό το οικοσύστημα θα χρειαστούν περίπου 3 χρόνια, επομένως περιμένουμε και το Xiaomi SU7 να διατίθεται προς πώληση στην Ελλάδα μέσα στο 2027.

Το νέο όχημα της Xiaomi κατασκευάζεται με σύμβαση από την κινεζική BAIC σε ένα νέο εργοστάσιο στο Πεκίνο, το οποίο έχει αρχική παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων ετησίως και 300.000 οχημάτων ετησίως σε δεύτερη φάση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!