Θεσσαλονίκη: Αναστολή εργασιών και επίσημα για το flyover

Μετά από προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, αποφασίστηκε η αναστολή των εργασιών κατασκευής του flyover στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Αναστολή εργασιών και επίσημα για το flyover

Μετά από προσωρινή διαταγή του ΣτΕ, αποφασίστηκε η αναστολή των εργασιών κατασκευής του flyover στη Θεσσαλονίκη.

Η Θεσσαλονίκη θα αναγκαστεί να υπομείνει για λίγο ακόμα καιρό την κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της κατασκευής της νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού, γνωστής και ως flyover.

H προσωρινή διαταγή εκδόθηκε, σύμφωνα με τον νομικό σύμβουλο του Συνδέσμου Κατοίκων Οικισμού Κωνσταντινουπολιτών, Αλέξανδρο Αδαμίδη, ενόψει της συζήτησης στο ΣτΕ, στις 17 Απριλίου, των δύο αιτήσεων ακύρωσης του έργου που έχουν καταθέσει ο Σύνδεσμος, ο Σύλλογος Προστασίας Σέιχ Σου και ο Σύλλογος Δρομέων Θεσσαλονίκης.

Οι φορείς υποστηρίζουν πως τα έργα θα προκαλέσουν καταστροφές στο δάσος του Σέιχ Σου, καθώς θα χρειαστεί να γίνουν γεωτρήσεις στις όχθες του ρεύματος Μαλακοπής. Ως αποτέλεσμα, το οικοσύστημα θα διαταραχθεί και θα καταστραφεί, ενώ δημιουργούνται και αυξημένες πιθανότητες για πλημμύρες σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων.

Ο κ. Αλέξανδρος Αδαμίδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε λόγω της έλλειψης οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης, για την ελεύθερη κίνηση οχημάτων ασφαλείας. Έτσι, αιτήθηκε την προσωρινή αναστολή των εργασιών, την οποία επικύρωσε το ΣτΕ. Θα πρέπει επομένως να ακολουθήσει η παύση όλων των εργασιών που σχετίζονται με την κατασκευή της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου για όσο διαρκεί η αναστολή.

Οι εργασίες κατασκευής του flyover είχαν ήδη ξεκινήσει, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε εξέλιξη και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη. Η αναβολή των εργασιών θα επιδεινώσει τόσο την πρόοδο του έργου αλλά και την ταλαιπωρία ολόκληρης της πόλης και των κατοίκων της.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!