Ι.Ο.ΑΣ.: Ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από τον Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και στο πλαίσιό της, έγιναν δράσεις, εκδηλώσεις και καμπάνιες ενημέρωσης.

Ι.Ο.ΑΣ.: Ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από τον Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» και στο πλαίσιό της, έγιναν δράσεις, εκδηλώσεις και καμπάνιες ενημέρωσης.

Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι ένας θεσμός που έχει 17 χρόνια δράσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στους κινδύνους της οδήγησης.

Η φετινή διοργάνωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη απήχηση και ενεργή συμμετοχή από φορείς και πολίτες, ενώ υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.), ενώ είχε κα την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών.

Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου ως και την Κυριακή 24 Μαρτίου έγιναν σε όλη την Ελλάδα ενημερωτικές, εκπαιδευτικές, κοινωνικές και θεσμικές δράσεις, όλες με θεματική την Οδική Ασφάλεια.

Στο πλαίσιο της 17ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας έγιναν επίσης οι εξής εκδηλώσεις:

«Διασκεδάζω με ασφάλεια» στο Καρναβάλι (15/3/2024 – 17/3/2024)

Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης ήταν, με αφορμή το Πατρινό καρναβάλι, η ενημέρωση για τις επιπτώσεις της οδήγησης υπό την επήρεια μέθης. Μάλιστα ακολούθησε και αφίσα, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με κεντρικό μήνυμα «ΖΟΥΜΕ για τέτοιες στιγμές… Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κάν’το Σωστά» σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Αττικής, Αχαΐας και του Νομού Ηλείας (19/3/2024 – 21/3/2024)

Οι μαθητές του νομού Αττικής, Αχαΐας και Ηλείας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής. Μαθητές Λυκείου εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια, με βιωματικά μαθήματα, τα οποία, χρησιμοποιώντας εξομοιωτές οδήγησης, ένωσαν τη θεωρία με την πράξη.

Εκστρατεία  του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο για τους βασικούς κανόνες Οδικής Ασφάλειας (20/3/2024)

Αυτή η ενέργεια αξιοποίησε τρία βίντεο σύντομης διάρκειας με συμβουλές οδικής ασφαλείας, ειδικά στοχευμένες για τους επαγγελματίες του κλάδου διανομής. Τα βίντεο εξακολουθούν να προβάλλονται στα social media, αλλά και στην τηλεόραση.

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος SURe in Mobility (Πέμπτη  21/3/2024)

Το SURe in Mobility είχε ως στόχο την εκπαίδευση των οδηγών στην ασφαλή χρήση ηλεκτρικών πατινιών, ενώ παράλληλα προβλήθηκε βίντεο για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας και της μικροκινητικότητας.

Συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη δράσεων ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ολυμπία Οδό και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» (22/3/2024)

Οι εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, για την ανάληψη παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας της περιοχής.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο –  20 χρόνια χωρίς τον Πάνο Μυλωνά (22/3/2024)

Ήταν 22 Μαρτίου του 2004, όταν ο Πάνος Μυλωνάς έχασε την ζωή του, άδικα, στον δρόμο. Είκοσι χρόνια μετά, στην μνήμη του Πάνου, διοργανώθηκε η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο», με στόχο όλα τα ταξίδια να έχουν γυρισμό.

Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» (27/3/2024)

Το σεμινάριο αφορούσε τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δοκίμασαν τον εξοπλισμό Οδικής Ασφάλειας της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου. Παράλληλα συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια με τίτλο «Μικρά Οχήματα – Μεγάλη ευθύνη» και εφαρμογές Οδικής Ασφάλειας. Το Σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 65 συμμετέχοντες από την Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση από τους Δήμους Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αγίου Δημητρίου.

Συμμετοχή στην 6η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας (29-31/3/2024)

Οι επισκέπτες της έκθεσης έλαβαν μέρος σε ηλεκτρονική έρευνα για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση, δοκίμασαν τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης και έκαναν test αντιδράσεων, όπου κατανόησαν τις συνέπειες της ταχύτητας.

GREEK GREEN AWARDS 2024 (29/3/2024)

Τα GREEK GREEN AWARDS 2024 πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Verde-tec 2024 και επιδόθηκαν κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης. Στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», απονεμήθηκε το βραβείο «Καλύτερη Πρακτική» στην κατηγορία «Οικολογική Μετακίνηση» για τα δύο νέα προγράμματά Βιώσιμης Κινητικότητας «Electrosafe 4 GSSM», «Μικρά Οχήματα – Μεγάλη Ευθύνη» και την πλατφόρμα e-learning του Οργανισμού.

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τα Τροχαία Συμβάντα (30/3/2024)

Με στόχο την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία για τραυματίες από τροχαία συμβάντα. Το 65% των αιμοδοτών ήταν νέοι 18-40 ετών.

Πανελλαδική τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια (1/4/2024 – 10/5/2024)

Η καμπάνια έχει στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, καθώς εκείνο το διάστημα θα γίνουν αρκετές μετακινήσεις. Προτρέπουν και ενθαρρύνουν την ασφαλή οδήγηση, καθώς και την χρήση κράνους από όλους τους δικυκλιστές, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών διανομής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!