Ο Όμιλος Σφακιανάκη επίσημος διανομέας της BYD στην Ελλάδα

Τα πρώτα μοντέλα της BYD που θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά ATTO 3 και SEAL.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη επίσημος διανομέας της BYD στην Ελλάδα

Τα πρώτα μοντέλα της BYD που θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι τα αμιγώς ηλεκτρικά ATTO 3 και SEAL.

Στον Όμιλο Σφακιανάκη κατέληξε τελικά η επίσημη διανομή των επιβατικών αυτοκινήτων της BYD στην Ελλάδα (θυμίζουμε πως τα επαγγελματικά οχήματα της μάρκας διατίθενται ήδη στη χώρα μας από το 2022, από τον Όμιλο Πετρόπουλου). Ο Κινεζικός κολοσσός αποτέλεσε τους τελευταίους μήνες μήλον της έριδος ανάμεσα σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Στην τελική επιλογή της BYD προφανώς έπαιξε ρόλο η μακρόχρονη ιστορία του Όμιλου Σφακιανάκη στην εμπορία οχημάτων (ιδρύθηκε το 1958) αλλά και το μεγάλο δίκτυο πανελλαδικά. Αποτελεί άλλωστε έναν από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, με κύρια έμφαση στους τομείς της Αυτοκίνησης, της Βιομηχανίας και του Λιανικού Εμπορίου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MotorOne, το αρχικό πλάνο προβλέπει δύο σημεία πώλησης επιβατικών BYD, ένα στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Μαρούσι και ένα στη Λεωφόρο Κηφισού. Τα δύο πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά είναι το C-SUV ATTO 3 και το σεντάν SEAL.

Φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα από την ευρεία γκάμα της BYD, η οποία στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει ακόμη το hatchback Dolphin, το sedan Han και το SUV Tang. Στην έκθεση της Γενεύης παρουσιάστηκε επίσης το νέο Plug-in Hybrid D-SUV, BYD Seal U DM.

Η BYD (Build Your Dreams) είναι κυρίαρχη στην αγορά της Κίνας, όπου κατέχει μερίδιο σχεδόν 11%. Παράλληλα, είναι γνωστή για την τεχνογνωσία στην ανάπτυξη μπαταριών και αποτελεί έναν πολύ δυνατό παγκόσμιο παίκτη στην κατασκευή και εμπορία εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ξεπέρασε την Tesla σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως!

Το αποτύπωμα της BYD καλύπτει πλέον 6 ηπείρους, περισσότερες από 70 χώρες και πάνω από 400 πόλεις, εξοικονομώντας εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ισοδυναμούν με 50 εκατομμύρια τόνους έως και τον Φεβρουάριο του 2024.

Επιπρόσθετα, η BYD πέτυχε το στόχο που είχε θέσει, έχοντας διαθέσει έως και τον Φεβρουάριο του 2024 περισσότερα από 6,5 εκατομμύρια επιβατικά εξηλεκτρισμένα οχήματα, κάτι που έρχεται να ενισχύσει τα διαπιστευτήρια της μάρκας καθώς εισέρχεται σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Μάλιστα, η εταιρία διαθέτει ήδη εργοστάσιο παραγωγής στη Γηραιά Ήπειρο. Στη βόρεια πλευρά της Ουγγαρίας κατασκευάζει ηλεκτρικά λεωφορεία, ενώ λίγες μέρες πριν το τέλος του 2023 ανακοίνωσε τη δημιουργία στη Νότια Ουγγαρία μιας νέας γραμμής παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών επιβατικών αυτοκινήτων.

Ο κος Σταύρος Π. Τάκη, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, δήλωσε στο MotorOne σχετικά με την επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας με την BYD: “Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την BYD, έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας για την προώθηση της καινοτομίας στην ηλεκτροκίνηση και της βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα, προσφέροντας στους πελάτες μας υψηλής ποιότητας αυτοκίνητα νέας ενέργειας (NEV) καθώς και τις καλύτερες υπηρεσίες υποστήριξης aftersales. Με βάση τις προβλέψεις και τις ανάγκες της αγοράς, έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους πωλήσεων για τα επόμενα έτη, οι οποίοι αντικατοπτρίζουν την προσήλωσή μας στην αειφόρο ανάπτυξη.

Παράλληλα προχωρούμε σε μια σταδιακή επέκταση του δικτύου των φυσικών καταστημάτων μας σε όλη την Ελλάδα, σχεδιάζοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο σημείων πώλησης όσο και σημείων φόρτισης, το οποίο θα διευκολύνει την αγορά, τη συντήρηση και την εξυπηρέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων της BYD, ενισχύοντας περαιτέρω την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας”.

Από την πλευρά του, ο κος Michael Shu, Γενικός Διευθυντής & Διευθύνων Σύμβουλος, BYD Εurope & International Cooperation Division, δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Όμιλο Σφακιανάκη ως Επίσημο Διανομέα για τα επιβατικά αυτοκίνητα Νέας Ενέργειας (ΝΕV) της BYD στην Ελλάδα. Αυτή η συνεργασία δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες πελάτες να βιώσουν τις κορυφαίες στον κόσμο καινοτομίες της BYD στις ασφαλείς, έξυπνες και εξαιρετικά αποδοτικές τεχνολογίες EV μέσα από μια ποικίλη και προσιτή γκάμα ελκυστικών και φιλικών προς το περιβάλλον αυτοκινήτων. Δέσμευση της BYD είναι να συνεργάζεται με εταίρους υψηλού επιπέδου, οι οποίοι μοιράζονται το όραμά μας για την προώθηση της βιώσιμης ηλεκτροκίνησης, με αμοιβαία αφοσίωση στην παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών σε επίπεδο πωλήσεων και aftersales προς τους καταναλωτές”.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!