24ωρη Απεργία 28/2: Πώς θα κινηθούν Λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και προαστιακός στην Αθήνα

EUROKINISSI

24ωρη Απεργία 28/2: Πώς θα κινηθούν Λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, τραμ, ηλεκτρικός και προαστιακός στην Αθήνα

Σε γενική απεργία βρίσκεται η χώρα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις. Η απεργιακές κινητοποιήσεις γίνονται κυρίως με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την τραγωδία των Τεμπών.

Συγκεκριμένα, για τα ΜΜΜ στην Αθήνα ισχύουν τα εξής:

  • Λεωφορεία & Τρόλεϊ: θα κινηθούν από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 21:00, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και του ΗΛΠΑΠ. Υπολογίστε πως τα τελευταία δρομολόγια αναμένεται να αναχωρήσουν από τις αφετηρίες γύρω στις 20:00.
  • Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ & Προαστιακός: 24ωρη απεργία κήρυξαν το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ., το Σωματείο Εργαζομένων Τραμ και Αστικών Μέσων Σταθερής Τροχιάς ΣΤΑΣΥ (ΣΕΤ), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό (ΣΗΑΜ), το Συνδικάτο Σταθμαρχών «Πρώτη Γραμμή», το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ), το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ) καθώς και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ).
  • ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία που ξεκίνησε την Τρίτη 27/2, με απόφαση του ΣΑΤΑ (λήγει  στις 6:00 το πρωί της Πέμπτης).
  • Πλοία: 24ωρη απεργία των σωματείων της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), της Πανελλήνιας Ενωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ενωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού.
  • Κανονικά θα γίνονται οι πτήσεις, καθώς κρίθηκε παράνομη η κινητοποίηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι συγκεντρώσεις των απεργών έχουν προγραμματιστεί από τις 10.30 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!