Μία ειδική McLaren 750S για το τριπλό στέμμα στους αγώνες

Η McLaren γιορτάζει φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή της και δημιούργησε μία ειδική έκδοση της 750S για να τονίσει ότι έχει κερδίσει τους τρεις πιο σημαντικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μία ειδική McLaren 750S για το τριπλό στέμμα στους αγώνες

Η McLaren γιορτάζει φέτος 60 χρόνια από την ίδρυσή της και δημιούργησε μία ειδική έκδοση της 750S για να τονίσει ότι έχει κερδίσει τους τρεις πιο σημαντικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το «τριπλό στέμμα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού αποτελείται από τρεις αγώνες: τις 24 Ώρες του Le Mans, το Grand Prix Μονακό της Formula 1 και τα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης και η McLaren έχει κατακτήσει τη νίκη και στους τρεις. Φέτος, που η βρετανική εταιρεία γιορτάζει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή της, για να τονίσει τα αγωνιστικά της κατορθώματα, δημιούργησε μία ειδική έκδοση της 750S με χρωματισμό «3-7-59 Theme».

Οι αριθμοί αυτοί αντιπροσωπεύουν το αγωνιστικό νούμερο καθενός από τα τρία αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατέκτησαν το τριπλό στέμμα της McLaren. Το «3» προέρχεται από τη McLaren M16D, με την οποία ο Johnny Rutherford κατέκτησε τη νίκη στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης το 1974, το «7» προέρχεται από τη McLaren MP4/2 του Alain Prost, ο οποίος κέρδισε το GP Μονακό το 1984, και το νούμερο «59» είναι της McLaren F1 GTR των Yannick Dalmas, Masanori Sekiya και JJ Lehto που στέφθηκε νικήτρια στις 24 Ώρες του Le Mans το 1995.

Το σχεδιασμό ανέλαβε η McLaren Special Operations (MSO) στο πλαίσιο των ευρύτερων εορτασμών της McLaren για την 60ή της επέτειο στην πίστα Sonoma Raceway της Καλιφόρνια. Για την αποκάλυψη του αυτοκινήτου παρευρέθηκαν ο Βρετανός οδηγός της ομάδας της McLaren στη Formula, Lando Norris, και ο Μεξικανός οδηγός της βρετανικής ομάδας στο IndyCar, Pato O’Ward, και ο θρύλος του Le Mans, Derek Bell.

Μόνο έξι McLaren 750S θα κατασκευαστούν με τον ειδικό χρωματισμό «Triple Crown»: τρεις coupe και τρεις ανοιχτές Spider και έχουν ήδη πωληθεί όλες. Εκτός από το έργο τέχνης του χρωματισμού, που χρειάζεται 1.200 ώρες για να ολοκληρωθεί, συνδυάζοντας του τρεις χρωματισμούς από τα νικητήρια αγωνιστικά αυτοκίνητα, η 750S 3-7-59 συνοδεύεται από ένα μπρελόκ με χειροποίητο έργο τέχνης, σατινέ μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος ‘Vortex’ με μπλε, κόκκινες και χρυσές δαγκάνες φρένων.

Τρεις κωδικοί QR είναι κρυμμένοι μέσα στο χρωματισμό και παρέχουν το σύνδεσμο σε μια ιστοσελίδα με πληροφορίες σχετικά με το αυτοκίνητο. Στο πίσω μέρος υπάρχει ένα φωτιζόμενο λογότυπο MSO. Οι έντονοι χρωματισμοί συνεχίζονται και στο εσωτερικό με πορτοκαλί λογότυπα «Triple Crown» στα καθίσματα μπάκετ από ανθρακονήματα και τα paddles για τις αλλαγές σχέσεων πίσω από το τιμόνι, που είναι βαμμένα κόκκινα και λευκά.

Τα πεντάλ είναι φινιρισμένα με κεραμική επίστρωση από λευκά, μαύρα και πορτοκαλί αστέρια, μοτίβο που επεκτείνεται και στα μαρσπιέ των θυρών. Μια ειδική κόκκινη και λευκή πλακέτα είναι κατασκευασμένη από ένα κομμάτι ανθρακονήματος που προέρχεται από ένα μονοθέσιο F1 της McLaren. Η 750S λανσαρίστηκε νωρίτερα φέτος ως αντικαταστάτης της 720S και διαθέτει έναν 4λιτρο twin-turbo V8 κινητήρα που αποδίδει 750 ίππους και 800 Nm ροπής. Επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και αναπτύσσει τελική ταχύτητα 332 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!