H Audi Sport γιορτάζει 40 χρόνια

Φέτος, το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της Audi γιορτάζει την επέτειο 40 ετών από την ίδρυσή του.

H Audi Sport γιορτάζει 40 χρόνια

Φέτος, το τμήμα μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων της Audi γιορτάζει την επέτειο 40 ετών από την ίδρυσή του.

Πριν από 40 χρόνια, στις 10 Οκτωβρίου 1983, ιδρύθηκε η quattro GmbH, ή Audi Sport όπως είναι γνωστή στις μέρες μας, που διαμορφώνει τη σπορ και αποκλειστική εικόνα της γερμανικής μάρκας. Στην Audi, τα οχήματα με τον κόκκινο ρόμβο αντιπροσωπεύουν τις υψηλές επιδόσεις και τη σπορ διάθεση. Οι εορτασμοί των γενεθλίων ξεκινούν με τον αγώνα 24 Ωρών του Nürburgring αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το θρυλικό Nordschleife του Nürburgring, γνωστό και ως «Πράσινη Κόλαση», έχει διαμορφώσει την Audi Sport GmbH όπως καμία άλλη πίστα αγώνων, τόσο στους αγώνες όσο και στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Η Audi Sport είναι επίσημος συνεργάτης του 24ωρου αγώνα από το 2002 και παρέχει τα «επίσημα αυτοκίνητα» στους διοργανωτές του αγώνα.

Από το 2009, το Audi R8 LMS συμμετέχει στον μαραθώνιο Eifel, ο οποίος αποτελεί ένα από τα ετήσια highlights των αγώνων πελατών της Audi Sport. Το τμήμα αγώνων πελατών αποτελεί μέρος της πρώην quattro GmbH από το 2011. Με 6 συνολικές νίκες και 3 επιπλέον νίκες στην κατηγορία GT3 μέχρι σήμερα, η Audi είναι ο πιο επιτυχημένος κατασκευαστής στην εποχή GT3 του κλασικού αγώνα αντοχής στο Nürburgring.

Στη φετινή έκδοση των 24 Ωρών του Nürburgring, τα τέσσερα Audi R8 LMS των ομάδων Audi Sport Team θα αγωνιστούν με ρετρό σχέδια που θα σηματοδοτήσουν την 40ή επέτειο της Audi Sport GmbH, με διάσημους χρωματισμούς liveries από την ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Audi. Επιπλέον, οι πρώην Πρωταθλητές του DTM Mike Rockenfeller, Timo Scheider και Martin Tomczyk θα λάβουν μέρος στον αγώνα. Το Audi R8 LMS με το #40 που θα οδηγούν, βασίζεται οπτικά στο Audi V8 quattro DTM του 1992.

Η Audi σχεδιάζει διάφορες δραστηριότητες για το Σαββατοκύριακο του 24ωρου αγώνα στην πίστα του Eifel. Διάφορα μοντέλα από την ιστορία της εταιρείας θα εκτίθενται στο Nürburgring. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα Audi R8 και RS 4 Avant πρώτης γενιάς, το σημερινό R8 GT και το RS 4 Avant Competition. Ένα άλλο highlight είναι το αμιγώς ηλεκτρικό Audi S1 Hoonitron, με το οποίο ο αείμνηστος Ken Block προκάλεσε αίσθηση στους δρόμους του Λας Βέγκας, στο βίντεο «Electrikhana».

Οι θαυμαστές της μάρκας μπορούν επίσης να προσβλέπουν σε εορτασμούς στην έδρα της Audi Sport GmbH στο Neckarsulm. Η επετειακή έκθεση «40 χρόνια Audi Sport GmbH – Η γοητεία συναντά την απόδοση» θα προσφέρει μια σχεδόν πλήρη επισκόπηση της ιστορίας της Audi Sport από τις 14 Ιουνίου.

Εκτός από τα κορυφαία σημεία της αυτοκίνησης, από το πρώτο όχημα της πρώην quattro GmbH μέχρι διάφορα μοντέλα από το αγωνιστικό πρόγραμμα πελατών και την τρέχουσα γκάμα προϊόντων, υπάρχουν επίσης αξιόλογα εκθέματα από τη συλλογή της Audi που μπορείτε να απολαύσετε στο Audi Forum Neckarsulm. Η έκθεση λειτουργεί παράλληλα με την ειδική έκθεση «150 χρόνια NSU: Καινοτομία, τόλμη, μεταμόρφωση» για την ιστορία της παραδοσιακής μάρκας NSU.

Τέλος, το φθινόπωρο έρχεται ένα ακόμη κορυφαίο γεγονός, με αφορμή τα γενέθλια της Audi Sport, ένα ράλλυ για τους οπαδούς του κόκκινου ρόμβου έχει προγραμματιστεί για τις 14 Οκτωβρίου, με προορισμό το Audi Forum Neckarsulm. Η Audi Sport προσκαλεί τους επισκέπτες σε μια ξεχωριστή ημέρα εκεί, με ενημερωτικές ξεναγήσεις στην ειδική έκθεση, η οποία θα συμπληρωθεί αποκλειστικά για αυτή την ημέρα με περαιτέρω εκθέματα που συνήθως δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό, θα επιτρέψουν στους επισκέπτες να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη 40χρονη ιστορία της εταιρείας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!