Ένα έργο τέχνης από τη Lexus με έμπνευση το μέλλον

Η Lexus παρουσίασε το έκθεμά της στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνο, αναδεικνύοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Ένα έργο τέχνης από τη Lexus με έμπνευση το μέλλον

Η Lexus παρουσίασε το έκθεμά της στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνο, αναδεικνύοντας τη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας.

Γιορτάζοντας την 60ή επέτειό του, το Salone del Mobile.Milano είναι μια εκδήλωση που υποστηρίζει την καινοτομία στον τομέα του εσωτερικού σχεδιασμού και όχι μόνο. Φέτος, δόθηκε περισσότερο από ποτέ έμφαση στη βιωσιμότητα, παρέχοντας χώρο σε περισσότερους από 2.000 διεθνείς εκθέτες να εκφράσουν ιδέες που θα συμβάλουν για να αλλάξει ο κόσμος.

Κατά τη 17η συμμετοχή της στην εκδήλωση, η Lexus παρουσίασε το έργο «Sparks for Tomorrow», μια φουτουριστική συνύφανση πρωτότυπων, φωτιστικών και τέχνης, με σκοπό να διαμορφώσει την εικόνα του μέλλοντος στο μυαλό των ανθρώπων. Το επίκεντρο της έκθεσης της Lexus αντιπροσωπεύεται από ένα γλυπτό δικτυωτού περιγράμματος του RZ, του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της Lexus με μπαταρία.

Σχεδιασμένη από τον βραβευμένο Αμερικανικό αρχιτέκτονα Germane Barnes, η εγκατάσταση ενσαρκώνει το όραμα της Lexus για ένα ηλεκτροκίνητο, με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα και ανθρωποκεντρικό μέλλον. Το χαλύβδινο γλυπτό του RZ από σύρματα, φωτίζεται από τη συλλογή πολύχρωμων κρεμαστών φωτιστικών Code 130° silk της Aqua Creations, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που διαπνέεται από εκλεπτυσμένη αισθητική υλικών.

Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να θαυμάσουν νέες ιδέες πολυτελών μεταφορών, που διαμορφώθηκαν από μεταπτυχιακούς φοιτητές του Κέντρου Σχεδιασμού Ευφυούς Κινητικότητας (IMDC) στο πλαίσιο του έργου «2040: Η ψυχή του μελλοντικού Premium» που χρηματοδοτείται από τη Lexus. Το πρόγραμμα διάρκειας έξι μηνών που δημιουργήθηκε για το Royal College of Art του Λονδίνου, ενθαρρύνοντας ιδέες που θα ενσωματώσουν το όραμα της Lexus για μία αστική ζωή ως κοινωνία μεταξύ ανθρώπου, τεχνολογίας και φύσης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!