Αυτά είναι τα πιο σκληροπυρηνικά Jeep

Τέσσερα μοντέλα που “πατάνε” στο Wrangler θα αντιμετωπίσουν τις κακοτράχαλες επιφάνειες της Utah μαζί με ένα νέο, σκληροπυρηνικό Grand Cherokee.

Αυτά είναι τα πιο σκληροπυρηνικά Jeep

Τέσσερα μοντέλα που “πατάνε” στο Wrangler θα αντιμετωπίσουν τις κακοτράχαλες επιφάνειες της Utah μαζί με ένα νέο, σκληροπυρηνικό Grand Cherokee.

Στο πλαίσιο τoυ ετήσιου Πασχαλινού Σαφάρι στο Moab της Utah, η Jeep αποκάλυψε πέντε concept cars που θα συμμετέχουν στην διάρκειας μιας εβδομάδας εκδήλωση που θα γίνει από τις 9 έως τις  17 Απριλίου. Τα τέσσερα βασίζονται στο Wrangler, αρχίζοντας από το Magneto 2.0 concept, μια εξέλιξη του concept που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Είναι μια ιδέα του πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον για την Jeep.

Χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία 70 kWh μοιρασμένη σε τέσσερα ξεχωριστά πακέτα τοποθετημένα γύρω από το όχημα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο δεν εστιάζει στην αυτονομία, αφού η μπαταρία τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα 624 ίππων. Έχει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου μηχανικού κιβωτίου με πιο κοντή πρώτη ταχύτητα ώστε να έχει καλύτερες …αναρριχητικές ικανότητες, σε συνδυασμό με τη συνεχή ροπή του ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με τη Jeep το Magneto 2.0 κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 2,0 δευτερόλεπτα.

Το «41» είναι μια ιδέα που βασίζεται επίσης στο Wrangler και τιμά τη στρατιωτική κληρονομιά της μάρκας. Όλα τα Jeep έχουν το σήμα «Since 1941» και από εκεί πήρε το όνομα του αυτό το πρωτότυπο. Φέρει το λαδί χρώμα του αυθεντικού Willys, με μαύρους προφυλακτήρες, «εργάτη», μισές πόρτες και ειδικά γραφικά, καθώς και εσωτερικές τροποποιήσεις που περιλαμβάνουν ένα νέο μοχλό ταχυτήτων. Το «41 concept» τροφοδοτείται από το τετρακύλινδρο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 2 λίτρων του 4Xe και έχει ηλεκτρική αυτονομία 34 χιλιόμετρα.

Το «Bob» είναι μια διασταύρωση μεταξύ του pick-up Gladiator και του Wrangler, με το όνομα να προκύπτει από το «bobbing», που σημαίνει ότι κάτι εμφανίζεται ξαφνικά. Βασισμένο στο Wrangler Rubicon, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, που βοηθά στη σταθερότητα, ενώ το αμάξωμα είναι κατά 61 εκ. κοντύτερο για να έχει μεγαλύτερη γωνία διαφυγής.

Οι εκτός δρόμου ικανότητες του αυτοκινήτου έχουν ενισχυθεί ψηλώνοντας την ανάρτηση κατά 7,5 εκ και με ελαστικά διαμέτρου 40 ιντσών σε ζάντες 20 ιντσών. Το Wrangler Bob concept τροφοδοτείται από τον V6 πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου οκτώ ταχυτήτων που έχει τροποποιηθεί για να κάνει αλλαγές σε χαμηλότερες στροφές του κινητήρα.

Το τελευταίο Wrangler που θα κάνει το ντεμπούτο του στην εκδήλωση είναι το concept που βασίζεται στο επετειακό Rubicon «20th anniversary». Χρησιμοποιεί τον V8 κινητήρα 6,4 λίτρων «392» της Jeep και διαθέτει μια ειδική ενεργή εξάτμιση διπλής λειτουργίας, μεγάλο άνοιγμα στο καπό και υφασμάτινη οροφή.

Η Jeep θα παρουσιάσει επίσης το εστιασμένο στις εκτός δρόμου διαδρομές Grand Cherokee Trailhawk 4Xe plug-in σε χρώμα Industrial Blue με ειδικά καθίσματα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!