Σεξ στο αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια by Auteco

Συμβουλές από τον ειδικό στην Οδική Ασφάλεια, σε κάθε πτυχή της!

Σεξ στο αυτοκίνητο και Οδική Ασφάλεια by Auteco

Συμβουλές από τον ειδικό στην Οδική Ασφάλεια, σε κάθε πτυχή της!

Για πολλούς το σεξ στο αυτοκίνητο είναι μια ενθουσιώδης σκέψη, για άλλους συνηθισμένη τακτική! Γιατί λοιπόν η ασφάλειά μας κατά την διάρκειά του να είναι ταμπού;

Και ναι, υπάρχουν βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας που πρέπει να γνωρίζουμε.

Οι ερημιές και τα σκοτεινά στενά μπορούν να γίνουν «στέκια» των …καυτών κατορθωμάτων των ζευγαριών, αλλά κανένα τέτοιο σημείο δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους. Οι κίνδυνοι ωστόσο, δεν ελλοχεύουν μόνο στα σκοτάδια. Τους συναντάει κανείς και…εν κινήσει ή ακόμα και σε στάθμευση, αν δεν ακολουθήσει τους βασικούς κανόνες ασφάλειας.

Τελικά πόσο ασφαλές είναι το σεξ στο αυτοκίνητο;

Στο διαχρονικό, δημοφιλές τραγούδι  «Δεν το ξανακάνω σε Autobianchi» ο στιχουργός του (δημοσιογράφος και συγγραφέας) Γιάννης Καλαμίτσης, είχε καταφέρει να συγκεντρώσει μέσα σε 4 κουπλέ όλους τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσει κανείς κάνοντας sex στο αυτοκίνητο. Η άβολη στάση, το λύσιμο του χειρόφρενου, οι ηδονοβλεψίες… όλα είναι καταγεγραμμένα. Και αν κάποιος «κοιτάξει» πίσω από τις λέξεις, θα διαπιστώσει ότι τελικά η συγκεκριμένη πράξη άνευ προφυλάξεων (κάθε είδους), δεν είναι και η καλύτερη ιδέα.

Δεν μας πιστεύετε; Η Auteco, που βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα την οδική ασφάλεια από κάθε οπτική, μετρά κινδύνους και κόστη.

Κίνδυνος Νο 1: Πράξη εν κινήσει του οχήματος

Η «όρεξη» συνήθως έρχεται όταν οδηγεί κάποιος στην Εθνική ή σε επαρχιακούς δρόμους και με το έτερον ήμισυ, βρίσκονται σε mood απόδρασης… και αναφέρουμε «εκδρομικούς» δρόμους, καθώς δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι η μποτιλιαρισμένη Κηφισίας… εμπνέει. Εκτός από το κοινό που μπορεί να αποκτήσει το ζευγάρι από τα γύρω αυτοκίνητα (ειδικά από τις νταλίκες που έχουν ένα Χ ύψος), μπορείτε να καταλάβετε τον κίνδυνο όταν… κορυφωθεί το πάθος. Η απόσπαση προσοχής του οδηγού είναι σίγουρη και το ατύχημα ακόμα πιο σίγουρο.

Κόστος: η ζωή μας, καινούργιο αμάξι, φανοποιείο, δικηγόρος, γιατρός.

Κίνδυνος No 2: Στάθμευση στη ΛΕΑ

Ούτε καν με αλάρμ! Η ΛΕΑ είναι λωρίδα έκτακτης ανάγκης και όχι δωμάτιο ημιδιαμονής.

Μπορεί να πέσει κάποιο άλλο διερχόμενο όχημα πάνω σας ή να εμποδίσετε κάποιο άλλο που χρησιμοποιεί τη ΛΕΑ για να φτάσει π.χ. σε νοσοκομείο. Και αν πάρουμε ως παράδειγμα περιστατικά γεννήσεων σε αεροπλάνα, τρένα, ταξί κ.α με τους γονείς να δίνουν το όνομα π.χ του πλοίου στο παιδί για «γούρι», δεν θα είναι καθόλου ωραίο να εμποδίσετε ετοιμόγεννη να φτάσει στο μαιευτήριο, να γεννήσει εκεί και να δώσει το όνομα «ΛΕΑ» στο νεογέννητο.

Γι΄ αυτό κάντε λίγο υπομονή μέχρι να φτάσετε στον προορισμό σας.

Κόστος: δικηγόρος, ψυχολόγος (για το μωρό που θα όταν μεγαλώσει θα του κάνουν bulling λόγω του ονόματος «ΛΕΑ»)

Κίνδυνος Νο 3: Χειρόφρενο

Το «Kama Sutra» του αυτοκινήτου μπορεί να δίνει κάποιες ευφάνταστες ιδέες, αλλά δεν δίνει καμία πιθανή λίστα κινδύνων. Όπως το λύσιμο του χειρόφρενου σε σκοτεινή περιοχή. Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να καταλάβουμε τι μπορεί να συμβεί σε μια τέτοια περίπτωση… ειδικά όταν δε γνωρίζουμε αν μπροστά μας υπάρχει γκρεμός ή λίμνη. Επίσης το παρκάρισμα σε σημείο χωρίς φώτα μπορεί να σας οδηγήσει στο τμήμα αλά Λάμπρος Κωνσταντάρας στη Βίλα των Οργίων, για διάπραξη «απρεπούς πράξης». Τελευταίο- και όχι καλύτερο- η ιδέα του σοκ που μπορεί να πάθεις βλέποντας ένα πρόσωπο κολλημένο στο τζάμι, είναι αρκετή για να διαγράψεις τη φαντασίωση «αυτοκίνητο-σεξ- ερημιά. Και το σοκ είναι η light περίπτωση όπως αντιλαμβάνεστε.

Κόστος: Φανοποιείο, δικηγόρος, γιατρός, φυσιοθεραπευτής.

EXTRA TIP

Κίνδυνος: Λάθος κλήση

Επειδή το άρθρο αυτό είναι… βγαλμένο από τη ζωή, άλλος ένας κίνδυνος που έχει καταγραφεί– όχι οδικής ασφάλειας αλλά «σωματικής», είναι την ώρα της πράξης να πατηθεί κλήση στο κινητό…ναι έχει συμβεί και αυτό… και καλά η κλήση να είναι προς τη γιαγιά σας που δεν ακούει καλά. Μπορεί όμως να είναι προς τον μπαμπά σας, το ανήλικο ανηψάκι, το νόμιμο ταίρι σας ή προς το αφεντικό σας (που πιστεύει ότι δουλεύετε τηλεργασία). Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο… το έχετε κάνει ήδη εικόνα.

Κόστος: γιατρός, δικηγόρος.

Εάν τα συγκεντρώσετε όλα, η συμβουλή μας είναι μία: Αν δεν εξασφαλίσετε την ασφάλειά σας, απλά get a room! Και θα διαφυλάξετε τη σωματική σας ακεραιότητα και θα έχετε και την άνεση σας. Στην περίπτωση που θέλετε οπωσδήποτε να έχετε τη συγκεκριμένη εμπειρία, χρησιμοποιήστε το γκαράζ του αυτοκινήτου σας ή ρισκάρετέ το… αλλά όχι πάνω στη ΛΕΑ, όχι εν κινήσει. Η δική μας «καλοπέραση» μπορεί να στοιχίσει ακριβά σε κάποιον άλλον. Γι’ αυτό, πριν «βάλουμε μπρος» παίρνουμε μέτρα ασφάλειας… σε όλους τους τομείς.

Και μην ξεχνάτε, για οποιοδήποτε θέμα Οδικής Ασφάλειας σας απασχολεί, μια επίσκεψη στην Auteco KTEO θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!