Λύση για τα προβλήματα σύνδεσης Xiaomi smartphone με το αυτοκίνητο

Εάν διαθέτετε smartphone της Xiaomi και αντιμετωπίζετε δυσκολίες να συνδεθείτε στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου σας, οι παρακάτω κινήσεις ενδέχεται να επιλύσουν το πρόβλημά σας!

Λύση για τα προβλήματα σύνδεσης Xiaomi smartphone με το αυτοκίνητο

Εάν διαθέτετε smartphone της Xiaomi και αντιμετωπίζετε δυσκολίες να συνδεθείτε στο σύστημα infotainment του αυτοκινήτου σας, οι παρακάτω κινήσεις ενδέχεται να επιλύσουν το πρόβλημά σας!

Τα τελευταία χρόνια, η Xiaomi έχει ανέβει σε δημοτικότητα στην αγορά των smartphones, λόγω της πολύ καλής σχέσης ποιότητας – τιμής που προσφέρουν τα προϊόντα της. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στην ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth κινητών τηλεφώνων της Xiaomi smartphone τους με το αυτοκίνητό τους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό ενδέχεται να οφείλεται σε μια -κατά τα άλλα πολύ χρήσιμη για κάποιους χρήστες- υπηρεσία του εργοστασιακού λογισμικού (MIUI) των smartphone της Xiaomi. Η συγκεκριμένη υπηρεσία λέγεται Dual apps και προσφέρει τη δυνατότητα να διαθέτει ο χρήστης στο κινητό του τηλέφωνο ορισμένες «κλωνοποιημένες», διπλές εφαρμογές. Αυτό μπορεί να είναι πολύ βολικό για χρήστες που διαθέτουν πολλαπλούς λογαριασμούς σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Ωστόσο, εάν ο χρήστης έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία Dual apps, διαθέτοντας π.χ. δύο εφαρμογές του Twitter με διαφορετικούς λογαριασμούς, ενδέχεται να αντιμετωπίζει προβλήματα σύνδεσης με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου. Για κάποιο λόγο, το Dual Apps μπλοκάρει τη λειτουργία του Android Auto, πιθανότατα λόγω της χρήσης που κάνει στο Google services.

Όποιο και αν είναι το αίτιο του προβλήματος, το Android Auto εμφανίζει μήνυμα σφάλματος και το smartphone αδυνατεί να συνδεθεί με το αυτοκίνητο. Σε άλλες περιπτώσεις, ενδέχεται να μπορεί να συνδεθεί ασύρματα, αλλά να μην είναι εφικτή η απεικόνιση (mirroring) των εφαρμογών του κινητού -όπως το σύστημα πλοήγησης- στην οθόνη infotainment του αυτοκινήτου, όταν ο χρήστης συνδέει μέσω USB το κινητό του τηλέφωνο στο αυτοκίνητο.

Η λύση για το πρόβλημα αυτό, είναι η κατάργηση όλων των διπλών εφαρμογών και η απενεργοποίηση της υπηρεσίας Dual apps, μέσω του μενού ρυθμίσεων του εργοστασιακού λογισμικού της Xiaomi, στην υποκατηγορία των εφαρμογών. Υπάρχει περίπτωση να σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε το τηλέφωνο. Λογικά, μόλις κάνετε αυτά τα βήματα, θα μπορείτε να συνδεθείτε κανονικά μέσω του Android Auto με το σύστημα infotainment του αυτοκινήτου και να έχετε τη δυνατότητα mirroring.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!